4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bugün Dünya Böbrek Günü

11 MART DÜNYA BÖBREK GÜNÜ

“11 Mart Dünya Böbrek Günü” nedeniyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, diyaliz hastalarına mini bir konser ve yaş pasta ile moral verildi.

Dünya Böbrek Günü nedeniyle OMÜ Tıp Fakültesi tarafından bir dizi etkinlik hazırlanırken, böbrek hastalarının diyaliz tedavisi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi'nde hastaları ziyaret eden Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, şeker hastalığına bağlı böbrek yetmezliği gelişen hastalara hediyeler verdi.

Dünyada 1 milyarı aşkın kişide hipertansiyon ve 500 milyonu aşkın kişide kronik böbrek hastalığı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Kontrol edilmemiş yüksek tansiyon böbreklere zarar verebilir ve kronik böbrek hastalığının önemli bir nedenidir. 11 Mart tarihinde kutlanan Dünya Böbrek Günü'nün amacı bizleri böbrek hastalığının acımasız gerçekleri ile yüzleşmeye teşvik etmek ve kişileri risklerini kontrol etmeye ve harekete geçmeye teşvik etmektir" dedi.

Bu sene 5.'si kutlanan Dünya Böbrek Günü'nde her yıl bir konunun öne çıkarıldığını belirten Prof. Dr. Selçuk, bu sene şeker hastalığı ile böbrek hastalığı arasındaki ilişkinin vurgulandığını belirtti. OMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi Endokrin Bilim Dalı tarafından ücretsiz kan şekeri taraması yapılırken, vatandaşlara şeker hastalığı konusunda bilgiler verildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Akpolat ve hekimlerle birlikte diyaliz hastalarını ziyaret eden Selçuk, günün önemi nedeniyle diyaliz hastaları adına 32 senedir şeker hastası olan Recep Güneş (52) ile birlikte diyet pasta kesti. Hastalar, kendileri için düzenlenen mini konser ile de moral depoladı.

11 MART DÜNYA BÖBREK GÜNÜ
11 MART DÜNYA BÖBREK GÜNÜ
11 MART DÜNYA BÖBREK GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 11:32:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 12:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?