6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bugün Dünya İnsan Hakları Günü

Samsun Barosu İnsan Hakları Komisyon Başkanı Av. Arzu Sabuncu Kırıcı, dünyada güçlü ülkelerin oluşturdukları birliktelik ile diğer ülkeler üzerinde baskı ve müdahalelerle yer altı ve yer üstü zenginliklerinin kontrol altına alındığının gerçeğini üzülerek gördüklerini söyledi.

Av. Arzu Sabuncu Kırıcı, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün 60. yıldönümü nedeniyle üyeleriyle birlikte baro binasında açıklama yaptı. '10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladıklarını ve özellikle devletlerarası çağdaş, uygarlık yönünden sevgi ve saygı esaslarına bağlı kalınması gerektiğini belirten Kırıcı, gelecek kuşaklara barış dolu bir dünya bırakılmasının temelinin oluşturulduğunu görmek istediklerini dile getirdi.

Dünyada güçlü ülkelerin birliktelik yoluyla diğer ülkelerin üzerinde baskı
oluşturduklarına dikkat çeken Kırıcı, "Baskı ve müdahalelerle yer altı ve yer üstü zenginlikleri kontrol altına alınıyor ve bu ülke insanlarının hak ile özgürlükleri yol ediliyor. Demokrasi ve özgürlükler adına yapıldığı görüntüsü dünya kamuoyuna bu şekilde yansıtılırken, insan hakları olmak üzere çağlar boyunca oluşturulan tüm değerlerin mazeret olarak kullanıldığı gerçeği önümüzde durmaktadır" dedi.
Av. Arzu Sabuncu Kırıcı, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğu gerçeğinin Türkiye'de tam olarak özümsendiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 11:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?