4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bugün Dünya Süt Günü

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ

Samsun İl Özel İdaresi tarafından organize edilen etkinliklerle, sütün insan sağlığı açısından önemine dikkat çekiliyor.

İl Özel İdaresi'nce 21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde "Sütün Önemi ve Sağlıklı Süt Tüketimi" konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Tarım Müdürü Kadir İspirli, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sütün insan sağlığı için önemine dikkat çekmek istediklerini belirten Genel Sekreter Aslan Karanfil, "Temel besin maddelerinden birisi olan, insan sağlığı ve gelişimi açısından büyük önem taşıyan sütün toplum tarafından tüketimi artırmak, sağlıklı süt tüketimini teşvik etmek amacıyla Samsun Valiliği himayesinde Samsun İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3 Mayıs 11 Haziran tarihleri arasında bir dizi çalışmalar hazırlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 'Beyaz Bir Gelecek İçin Beyaz Süt İçin' temalı çalışma çerçevesinde 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 17 ilçe ilköğretim okullarında okul öncesi, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik 270 anaokulu ve ilköğretim okulunda toplam 25 bin öğrenciye ulaşılarak 'Süt Arkadaşım' isimli tiyatro oyununun gösterimi yapılıyor. İl Tarım Müdürlüğü tarafından 'Sağlıklı Gelecek İçin Güvenilir Süt' temalı Dünya Süt Günü paneli il genelindeki tüm ilköğretim okullarından 1 kız ve 1 erkek öğrencinin süt temsilcisi olarak seçilmesi ve 2 biner adet tişört, şapka, 150 bin adet broşür, 2 bin adet afiş ve 50 bin kalemin dağıtılması ve bu kapsamda ilköğretim çağındaki öğrenciler ile bunların davranışlarını yönlendiren öğretmenler, anne ve babalar hedef kitle seçildi, il genelinde asgari 500 bin kişinin güvenilir süte dikkati çekildi. Sağlık Müdürlüğü sağlıklı süt tüketimi bilincine yönelik halk eğitimleri yaparak 25 bin kişiye ulaşmayı hedeflerken, hijyen ve beslenme konusunda duyarlılığı artırmak için 'Vitamin Amca Mikroplara Karşı' isimli tiyatro oyununun gösterimi ana sınıfları, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine sunularak 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor" dedi.

Sütün insan sağlığı için önemine dikkat çekmek için hazırlanan "Süt Arkadaşım" isimli tiyatro oyunu öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ
21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 12:49:02
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 16:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?