4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bulanık olayları davası başladı

BULANIK OLAYLARI DAVASI BAŞLADI

Muş'un Bulanık ilçesinde 2 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili dava, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Olayla ilgili tutuklu bulunan Turan B. ile kardeşi Metin B.(42), bu sabah cezaevi aracıyla Samsun Adliyesi'ne getirildi. Zanlılar, arka kapıdan içeri alındılar. Polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyeye giren herkes ayrıntılı aramaya tabi tutuldu ve X-ray cihazından geçirilerek içeri alındı.

Davayı izlemek için, kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, eski milletvekili Aysel Tuğluk da adliyeye geldi.

BULANIK OLAYLARI

Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde DTP'nin kapatılmasını bahane eden bin kişilik grubun eylem yapıp iş yerlerine saldırması sırasında kepenk kapatma eylemine katılmadığı için saldırıya uğrayan esnaf Turan B.'nin (43) ruhsatlı Kalaşnikof silahıyla ateş açması sonucu Necmi Oral (20) ve Kemal Ağcan (46) hayatını kaybetmiş, Kenan Gündüz (24), Fatih Yıldız (29), Lokman Sünmez (31) ve Ozan Korkmazer (19) yaralanmıştı.

BULANIK OLAYLARI DAVASI BAŞLADI
BULANIK OLAYLARI DAVASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:37:00
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?