2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Bunlar da ithal dolandırıcılar

İTHAL DOLANDIRICILAR

İran'dan geldikleri Türkiye'de çok sayıda ilde tırnakçılık yöntemiyle para çalarak dolandırıcılık yapan İran uyruklu 2'si bayan 4 kişi, Samsun'da çocuklarıyla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 gün önce İran'dan havayolu ile çocuklarıyla birlikte İstanbul'a gelen 4 kişi, burada otomobil kiralayıp Türkiye gezisine çıktılar. Antalya, Konya ve ardından Tokat, Samsun, Giresun ve Trabzon illerine gittikleri öğrenilen İranlıların, uğradıkları alışveriş merkezi ve marketlerde tırnakçılık yöntemiyle para çalıp dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edildi. Samsun'da 3 ayrı yerde dolandırıcılık olayının meydana gelmesi, bir marketteki güvenlik kamerası görüntüleri ve

vatandaşların beyanlarına göre olaya karışıp kaçanların yabancı uyruklu olduğunun belirlenmesi üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri harekete geçti. Polis önce İranlıların kiraladığı otomobilin plakasını tespit ederek, aracın geçmesi muhtemel güzergahlardaki ekiplere bilgi verildi. İranlıların içinde bulunduğu 34 GL 747 plakalı otomobili trafik kontrollerinde yakalayan Yozgat polisi, Samsun'daki ekiplere haber verdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş

Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, Yozgat'a giderek Kamaladın M. (22), eşi Zolıkha D. (28), Yousef J. (28) ve eşi Sahel G. (18) ile söz konusu ailenin 3 çocuğunu Samsun'a getirdi.

Yapılan araştırma sonucu İranlı ailenin Samsun'da 3, Trabzon'da 2, Tokat'ta 2 ve Giresun'da 1 dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. Polisteki sorgulanmaları tamamlanan İranlı zanlılar, Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

İTHAL DOLANDIRICILAR
İTHAL DOLANDIRICILAR
İTHAL DOLANDIRICILAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 11:36:02
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 23:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?