2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma, pazarcı esnafını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Belediye Başkan Adayı Metin Burma, pazarcıların sorunlarını dinledi.


Seçim gezilerini sürdüren Metin Burma, Atakum'da bulunan bankaların şubelerini ziyaret etti. Banka ziyaretleri esnasında Türk-İş pazarında bulunan balıkçılar ve pazar esnafı Burma'nın yolunu keserek, şikayetlerini dile getirdi.


Türk-İş'teki balıkçı ve pazar esnafı önceki gün oy istemek için pazara gelen mevcut AKP'li Belediye Başkanı Adem Bektaş'ın kendilerine yer sorunu konusunda çözüm yolu göstermediğini iddia etti. Balıkçılar ve pazar esnafı, "Bektaş bize gelip, 'Herkes kendine yer baksın, sizi buradan kaldıracağım' dedi. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Mağduruz. Sizin yaptığınız pazar yerlerini yıkanların bizlere bir şey vermeyeceğinin bilincindeyiz. Desteğimiz sizinle" dedi. Pazar esnafı sorunlarına çözüm üretecek tek kişinin Burma olduğunu ifade ederken, CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma da pazar yeri konusunda söz verdi.


Kendisinin yaptığı pazar yerlerinin bir bir satıldığını, yıkıldığını vurgulayan Burma, balıkçıların ve pazar esnafının mağdur edilmeyeceğini kaydederek, "Sizlere sağlıklı ortamlarda satış yerleri sunacağız. Bu zaten bizim görevimiz. Hazır pazar yerlerini yıkanların, yeni pazar yerleri yapmayacağını anlamak zor değil. Biz, kapalı, modern, tamamen pazar esnafımızın çalışma koşullarına uygun, rahat, vatandaşlarımızın da alışverişlerini yaparken kendilerini huzurlu hissedecekleri pazar yerleri yapacağız. Bundan hiç bir pazarcı esnafımızın şüphesi olmasın" diye konuştu.


Pazardaki esnaflarla sohbetini sürdüren Burma'ya, alışveriş yapmak için pazar yerine gelen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar, Burma'yı yeniden başkan olarak görmek istediklerini belirtirken, Atakum'un sorunlarına tek çarenin Burma olduğunu söyledi. Burma, pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, banka ziyaretlerini sürdürdü. Burma, bankada işlem yapan Atakumlularla, banka çalışanları ve yönetim kadrolarıyla tek tek görüştü.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?