2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma: belediye iflasın eşiğinde

Atakum'da başkanlık yaptığı dönem için "karanlık" diyenlere seslenen CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, "10 yılda bir lekem yok. Son 5 yılda ne satıldı, ne alındı? Belediye neden iflasın eşiğinde? Önce bunları cevaplayın" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi

(CHP) Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Atakum'da belediye başkanlığı yaptığı 10 yıllık dönem ile ilgili olarak söylenenlere yanıt verdi. Burma, son 5 yılın da sorgulanarak, bir takım iddialara cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

Görevde bulunduğu 10 yıl boyunca belediye ile ilgili olarak bir tane bile yolsuzluk iddiasının bulunmadığını belirten Burma, son 5 yıldaki iddiaların da seçmenler tarafından tek tek değerlendirilmesi ve araştırılması gerektiğinin altını çizdi. Atakum Belediyesi'ni borçsuz olarak bıraktığını hatırlatan Burma, belediyenin bugünkü durumuna dikkat çekti. Burma, Atakum Belediyesi'nin borç batağında olduğunu belirterek, "Atakum Belediyesi bugün, 2 yıldan fazla bir süredir işçilerinin ikramiyesini, maaşlarını, sigortasını ödeyemiyor. Vergisini veremiyor. Ortada milyonlarca TL'lik bir borç var. Belediye iflas noktasında. Benzin, mazot alamadığı için arabaların yattığını herkes biliyor. Belediye arazileri mazot parasına verildi" diye konuştu.


Atakum Belediyesi'ne 10 binlerce metrekare arazi bıraktığını kaydeden Burma, son 5 yılda satılan arazilerden elde edilen paralarla neler yapıldığını sordu. Burma şunları söyledi: "Ben bu belediyeye 10 binlerce metrekare arazi bıraktım. Yeşil alanlar bıraktım, çocuklarımızın geleceğini bıraktım. Onlar ne yaptı? Yok pahasına sattı. Ben 1 metrekare bile satmadım. Hatta bunlara yetmedi, aldığım pazar yerlerini bile sattılar. Bu halkın geleceğini sattılar. Oysa son dönemde bu belediyeye oluk oluk para aktı."


Atakum Belediyesi'nin son 5 yılda elde ettiği gelirle yapılanlar arasında uçurum olduğunu kaydeden Burma, "Peki bu paralarla ne yaptınız? 10 milyon TL arsa sattınız, inşaat sektörüyle belediyeye oluk oluk para aktı. 'Belediye binası yaptık' diyorsunuz, yerini zaten Metin Burma almıştı. 'Sattım' de, hiç değilse teşekkür etseydin. 'Metin Burma, bu belediyeye arsalar aldı, sattım sattım, bir de sadece belediye binası yaptım, yerini Metin Bey almıştı teşekkür ederim' diyemedin. Düğün salonu diyor, yerini Metin Burma almıştı. Şimdi burada düğün yapmak isteyenlerden ne kadar para isteniyor? 2-3 bin TL. 2-3 bin TL verdikten sonra, Atakumlulara düğün salonu mu yok? Belediyenin düğün salonunda Samsun'un en yüksek parası alınıyor. Bu sizin için mi yapıldı?" şeklinde konuştu.


Kendisini 10 yıl boyunca belediye hizmet binası yapmadığı için eleştirenlere de cevap veren Burma, kendisinin hiçbir zaman "sarayda" oturmak gibi bir niyetinin olmadığını vurguladı. Burma, şunları söyledi: "Ben belediye hizmet binasını geciktirdim. Çünkü ben zaten mevcut belediye binasında idare ediyordum. Oradan hizmet veriyordum. Ben önce, kaç kuruşum varsa, bu parayla halkımın sorunlarını çözeyim dedim. Ve öyle de yaptım. Benim illa sarayda oturmam gerekmiyor. Ben halkımın sorunları çözülsün istedim. Vatandaşlarımızı düşündüğüm için oraya harcama yapmadım. 10 yıl boyunca en ufak bir lekem yok. Atakumlular adayları bu yönden de değerlendirmeli, ahlaken araştırmalı. Öyle miyiz, değil miyiz diye."

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?