4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Burma: “İşçiye borcumuz yok”

BURMA: “İŞÇİYE BORCUMUZ YOK”

Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Fahrettin Çankaya ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, belediyelerinin işçisine borçlu olmayan ender belediyelerden bir tanesi olduğunu belirtti.

Atakum Belediyesi'nde bir süre önce örgütlenen ve şube genel kurulunu tamamlayan Genel-İş Sendikasının Şube Başkanı Fahrettin Çankaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya nezaket ziyaretinde bulundular.

 Ziyaret sırasında kendisinin hiçbir zaman örgütlü olmaya karşı olmadığını, aksine insanları bu yönde teşvik ettiğini söyleyen Başkan Burma, “Ülkemizde sendikacılığı ve sendika üyeliğini yalnızca almak olarak algılayanlar var. Ben 'vermeyeyim' demiyorum. Benim derdim sırtını bir yere dayayarak 'nasıl olsa hakkımızı alacaklar çalışmayalım, üretmeyelim, yatalım' diyenlerledir. Benim sendikacılık anlayışımda sendika başkanı, yönetici ve üyelerinin işyerlerini sahiplenerek, onun kalkınması için elinden gelen gayreti göstermesi temel esastır. Hep birlikte çalışalım, kazanalım ve paylaşalım. Yattığı yerden kimseye para vermem. Ama üretene, işyeri için canla başla çalışana da hakkını fazlasıyla veririm” dedi.

Belediye işçisinin kendi ve önceki dönemlere ait bütün alacaklarının ödendiğini ifade eden Başkan Burma, “Şu an çalışanına bırakın ikramiyeyi ve diğer sosyal kazanımlarını, maaş ödeyemeyen belediyeler var. Biz ise göreve geldiğimiz andan itibaren belediye çalışanlarının maaşlarını tek bir gün aksatmadığımız gibi, geçmişten bugüne kadar olan bütün alacaklarını da ödedik. Şu an Türkiye çapında bile bunu başarabilen çok az belediye vardır” diye konuştu.

BURMA: “İŞÇİYE BORCUMUZ YOK”
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 14:58:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 15:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?