2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma basınla buluştu

CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'ı, Türk-İş Pazaryeri'ndeki elverişsiz ortamı görmesi için 20 Şubat Cuma saat 11.00'de pazar yerinde buluşmaya davet etti.


Burma, Yeşilyurt Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Metin Burma yaptığı açıklamada, Adem Bektaş'ı eleştirdi. Bektaş'ın, Yeşilyurt'u kendisinin yaptığını, bankaları kendisinin getirdiğini, özel hastaneleri ve İnönü Bulvarı'nı kendisinin yaptığını söylemesini hayretle karşıladığına dikkat çeken CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, "Bununla birlikte en garip olan da 'sahili zaten ben yaptım' diyordu. Ancak, sahili, Büyükşehir Belediyesi yaptı. Nezaketen bunların da ismi olsun diye büyük tabelaya yazmıştı. Sağ olsun Bektaş, bu yapılanları kendine mal etti. Kardeşim sen bunların neresinde vardın? Ne yaptın sen bunları üstüne mal ediyorsun? Samsun halkının huzuruna beraber çıkalım. Ötede beride yapmadığın işleri yapmış gibi başkalarının emeklerini üzerine geçirmeye çalışma, gayretlerin doğru ve düzgün işler değil. Ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Rahmetli Muzaffer Önder ve Yusuf Ziya Yılmaz'la uyum içerisinde çalıştık. Bizi kavga ederken kimse göremezdi. Ayrıca sahilde böyle miydi?" dedi.
Adem Bektaş'ı, Türk-İş Pazarı'ndaki elverişsiz ortamı görmesi için 20 Şubat Cuma saat 11.00'de pazar yerinde buluşmaya davet eden Burma, onunla birlikte pazarı gezmek istediğini, özellikle ilçelerinde yolların ve pazarların önemli derecede elverişsiz bir durumda bulunduğunu, yağmur yağsa da ıslanmaya hazır olduğunu ifade etti.


Bektaş'ın 5 yılda 2 tane bina yaptığını ileri süren Metin Burma, "Ayrıca, belediyede olan biteni soracağız. Özellikle belediyede kiralık araç filosu var, bir yığın. Soracağız. Bu araçlar kime ait? Belediyede çalışan ve Adem Bektaş'ın akrabaları olan kişilerle bir ilgisi var mıdır? Kiralık arabadan kira bedeli mi alınıyor mu? O kadar kiralık arabaya niye ihtiyaç vardır? Bunlar bizim dönemimizde yoktu. Atakum'da kilometrelerce yol yaptık. Ama hiç bir zaman kiralık araba kullanmadık. Bunların listelerini onlar açıklasın, yoksa ben açıklayacağım" diye konuştu.
Belediye başkanlığını kazanması halinde işçilerin işten çıkarılmayacağı sözünü de veren Metin Burma, kendisinin böyle kötü bir stili olmadığını, emekten yana çalışanın yanında bir kişi olduğunu, bunu da Samsun'da bilmeyenin olmadığını kaydetti.
Gelecekte Atakum'un 20 kilometrelik sahil yolunu yeniden bir planlayacaklarını açıklayan Başkan Adayı Burma, şöyle konuştu: "Tokat, Amasya Çorum ve Sinop gibi yakın illerimizin turizmi buradan karşılanacak. Bilim adamlarının söylediği gibi küresel ısınmanın Karadeniz'in iklimi değişmekte ve Samsun'un havası Antalya gibi olmaya başlamaktadır. O zaman biz de kendimizi buna hazırlayacağız. Bu yüzden Atakum'un geleceği parlak olacak. Biz Atakum'u çok iddialı bir kent haline getirme peşindeyiz. Atakum'un geleceğiyle ilgili her türlü yapacağımız kentsel çalışmanın yanında insanlarımızın yoksulluğuna ve işsizliğine dönük pek çok çalışmamız ve yatırımlarımız olacaktır. İnşallah bu önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?