2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'dan arsa eleştirisi

CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, kendisinin aldığı arsaların mevcut başkan tarafından 10 milyon TL'ye satıldığını, bu arsaların değerinin ise 20 milyon TL olduğunu ileri sürerek, "Bana birileri arsaları satmadığım için enayi de dese, ben enayi olmak adına çocuklarımızın geleceğini satmadım" dedi.


CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, ilçedeki mahalle muhtarları ve azalarıyla Çobanlı Sapağı'ndaki seçim bürosunda bir araya geldi. Yaklaşık 200 muhtar ve azanın katıldığı toplantıda konuşan Burma, Atakum'u 'Matasyon' olarak teslim aldığını ve çağdaş bir kent haline getirdiğini söyledi. Burma, modern bir kent hayaliyle yaptıkları planlamaların, Atakumluların çocuklarının geleceğini satanlarca imha edilip, beton yığınlarına dönüştürülmek istendiğini belirtti.


Burma, kendisinin belediyeye binlerce metrekare arsa kazandırdığını, aldığını; ancak bunları kendinden sonra gelen yönetimin sattığını ileri sürdü. Burma, "Bir düşünün 5 yıl içinde 10 binlerce metrekare yer satıldı da ne yapıldı? Ben bir metrekare bile yer satmadım. Bir takım şeyler yaparken kılıfına uydurabilir. Bu yapılan çalışmaların, harcanan paraların nereye gittiğini, kimin ne yapıp yapmadığını anlamanın tek yolu var, o da Adem Bektaş, kendisinin belirleyebileceği bir TV programına çıkıp, benimle yüzleşsin. Her türlü soruyu da cevaplarım ve her soruyu da sorarım. Kendine güveniyorsa, yaptıklarına inanıyorsa hodri meydan. Karşınıza çıkalım ve her şey meydana çıksın. Sizler de bizi her yönümüzle tanıyıp araştırın. Atakum için bir metrekare plan yapmadı ve bunu kendisi söylüyor. Ama plan yapma girişimde bulundu mu, bulundu. Burada bir sorun bakalım oralarda neler oldu? 10 milyon TL'nin üstünde arsalar satıldı, oysa o arsalar 20 milyon TL değerindeydi. Oluk oluk para aktı ve peki bu paralarla ne yapıldı?" diye konuştu.
Burma konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye binası mı yaptı. Onun yerini de ben almıştım. Düğün salonu mu, onun da yerini ben aldım. Bizim yaptığımız beton kaldırımları kırıp üstüne parke yapmak, onu da beğenmeyip sonra karo taşı yapmak hizmet mi? Muhtarlarımıza soruyorum, Metin Burma'nın zamanında ona ulaşmak zor muydu, yanınıza gelir miydi, sevinçli ve kötü günlerinizde sizden uzak mıydı, gidip kapısında saatlerce bekler miydiniz? Eğer öyle birisiysem asla beni kimseye tavsiye etmeyiniz. Ama diğerlerini de değerlendiriniz, onlara da bakınız. Bir de, bir bakınız ahlaklı mıyız, değimliyiz? Onları da araştırın."

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?