2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'dan Bektaş'a soru yağmuru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Atakum Belediyesi'nin son 5 yıllık yönetimi ile ilgili sorular yöneltmeye devam etti.
Son 5 yılda yapılan ihaleler ve satışlarla ilgili kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirten Metin Burma, belediyenin borç listesinin de tek tek açıklanmasını istedi.

Burma, belediyenin, işçilerin maaşını bile ödeyemeyecek bir duruma getirildiğini kaydederek, "5 yılda Atakum Belediyesi nasıl bu hale getirildi? Atakum'un geleceği karartıldı. Atakumlular adına soruyor ve cevap bekliyorum. Atakum'un geleceği olan arsaları kimlere ve kaça sattınız? Atakum'un en önemli projelerinden olan pazar yerleri projesini iptal ederek yerini kime ve kaça verdiniz? Kaç yıldan beri işçilerin ikramiye ve maaşlarını ödemiyorsunuz? Belediyenin toplam borcu ne kadardır? Kimlere ve hangi kurumlara ne kadar borcunuz vardır?" diye sordu.
Atakum Belediyesi'nde son 5 yıllık süreçte yapılan harcamaların bazılarının "kılıfına uydurulduğunu" iddia eden Burma, özellikle Balaç'ta bir çeşmenin fahiş fiyata mal edildiğini ileri sürerek, şu soruları yöneltti: "Belediyede yemek vermeden, yemek verirmiş gibi yapıp hayali fatura ödemeleri yapıldı mı? Yapıldıysa ne kadar? Balaç'ta yaptırdığınız çeşme düzenlemesi için hangi müteahhide, kaç para ödediniz? Bu çeşmenin gerçek bedeli nedir?"


Burma, daha önce de sorduğu sorulara cevap alamadığını hatırlatarak, Bektaş'ın yeniden gündeme getirdiği sorularına en kısa zamanda kamuoyunun önünde cevap vermesini beklediğini ifade etti. Atakumluların gerçekleri merak ettiğini kaydeden Burma, gelecek günlerde "soru yağmurunun" süreceğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 18:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?