2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'dan kahvaltılı toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, Türk-İş'te bulunan Çakmaklar Kıraathanesi'nde mahalle sakinleri ve esnaflarla bir araya geldi.


Yaklaşık 250 vatandaşın katıldığı kahvaltılı toplantıya, Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan ile CHP Atakum Belediye Meclis üyesi adayları da katıldı. 29 Mart seçimleri üzerine bir konuşma yapan CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, kendisi için, "10 yılda hiçbir şey yapmadı" diyenlere, 1994 yılı öncesi Atakum'unu hatırlattı. Burma, "Atakum için önemli bir karar vereceksiniz. İnanıyorum ki, Atakumlular 1994 evvelinde yaşananları unutmadı. Mahallelerdeki kanalizasyon göllerini, dereleri unutmadı, çamura battığı günleri unutmadı, sivrisinekleri unutmadı. Bu bölgede sadece Seyfi Demirsoy Okulu'nun olduğunu unutmamıştır" dedi.


Sıfırdan bir Atakum meydana getirdiklerini kaydeden Burma, şöyle konuştu: "Birileri bizim için, 'Dikili bir ağacı yok' diyebiliyor. Ne ağacı, ben modern bir şehir diktim. Atakum 2004 yılından bu yana hizmet görmedi. Asfalt üzerine parke döşendi, iki tane de bina yapıldı. Bu işler bunlarla olmuyor. Ben Atakum'u borçsuz bir belediye olarak bıraktım. Herkesin gözü Atakum'un üzerindeydi. Atakum caddesi, sokağı, pazarı, çarşısı oluşmuş modern bir kentti. Şimdi baktığımızda ise tüm bunlardan uzaklaşmış bir kent haline geldi."


Atakum Belediyesi'ni teslim ederken kendisiyle birlikte çalışan işçilere karşı haksız bir tutumun sergilenmeyeceği üzerine dönemin il başkanı ve mevcut belediye başkanından söz aldığını hatırlatan Burma, "Bana söz verdiler. Kimseyi işten çıkartmayacaklarını söylediler. Ama ne yaptılar, herkesi tek tek işten çıkardılar. Kendi akrabalarını doldurdular. Müdür, özel kalem müdürü, müdür yardımcısı, şefi vesaire. Bu halk sizi bunun için mi seçti? İşte sizi aldattılar, yanılttılar, sizin verdiğiniz desteği başka amaçlarla kullandılar. Belediyeye akrabalarını almakla kalmadılar, onlara birer tane de araba aldırıp, kiraladılar. Belediyeye kira parası verdiler. Yani araçlarına kira parası veriyorlar çifte kavrulmuş. Nasıl oy verildi bunlara?" diye konuştu.


Atakum'un son 5 yılda geleceği olan arsaların peşkeş çekildiğini kaydeden Burma, kendisinin belediye başkanlığı yaptığı dönemde bir metrekare bile yer satmadığını yineledi. Burma, "Benim için 'yer sattı' diyorlar. Ben bir metrekare yer satmadım. Meclis bana yetki verdiği halde satmadım. Ben Atakum'un geleceğini düşündüğüm için satmadım. Sen Metin Burma'nın sattıklarını açıkla bakalım. Metin Burma ne adam satar ne de bu halkın geleceğini satar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?