2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'dan sahil eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, "5 yılda Atakum sahili öldü, hala benim diktiğim direkler, karpuz lambalar duruyor" dedi.


CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Samsun Turizm Derneği tarafından Gülhan Restaurant'ta organize edilen etkinliğe katıldı. Toplantıya Samsun Turizm Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ve Atakum sahilinde bulunan işletme sahipleri katıldı. Toplantının ana gündem maddesini ise, Atakum'un turizm potansiyeli ve gelecekteki turizm projeleri oluşturdu. Atakumlu işletmeciler mevcut turizm potansiyelinin yeteri kadar değerlendirilemediğini ve yaklaşık 20 kilometreyi bulan sahil şeridinin de turizme kazandırılamadığını ifade etti ve CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma'ya konuyla ilgili düşüncelerini ve çözüm önerilerini sordu.
Başkan adayı Metin Burma, işletmecilerin ve Atakum halkının taleplerini değerlendireceklerini ve yapılacak olan her çalışmanın fikir alış verişi ile hayata geçirileceğini kaydetti. Atakum'un tek çıkış yolunun turizm olduğunu belirten Burma, "Atakum'da sanayiden söz etmek mümkün olmayacak. Elbette ki Atakumluların ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde küçük sanayi siteleri oluşturacağız. Ama asıl potansiyelimiz turizm olacak. Hatırlanacağı üzere, 1994 evvelinde Atakum sahilinde kimse yoktu. Bizimle birlikte yapılan bir takım düzenlemeler, Samsun halkının sahile akmasını sağladı. Bunu yeniden başarabiliriz" dedi.


Atakum'un 20 kilometrelik kumsalına bir vizyon kazandırılması gerektiğini ifade eden Burma, sahilin 5 yıl içerisinde iyi bir şekilde kullanılamadığını söyledi. Burma, yeni turizm hamlesinin 'milli' bir proje gibi ele alınması gerektiğini vurgulayarak, "Samsun'un, Atakum'un geleceği bu sahilde. Turizm projesini milli bir mesele gibi ele almalıyız. Çünkü kurtuluşumuz burada. Başaracağımıza kesin gözüyle bakmalıyız. Son 5 yılda sahil öldü. Açıkçası hala benim diktiğim direkler, karpuz lambalar duruyor. Üzerine boya bile yapılmamış. Atakum sahilini bu halde bırakanların turizmden bahsetmesi inandırıcı olmaz. Ben, sahile boydan boya su hattı döşedim, soyunma kabinleri, oturma yerleri yaptım. Benden sonra daha da modernleşecek diye düşünmüştüm ama böyle bıraktılar. Bunları yeniden, yeni bir anlayışla ele almak lazım. 20 kilometrelik bu sahile hep birlikte bir turizm vizyonu kazandırmalıyız" diye konuştu.


Samsun Turizm Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ise Atakum'da hayata geçirilmesi muhtemel olan bir turizm projesine dernek olarak destek olacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 17:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?