2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'dan saldırı açıklaması

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum Kent Konseyi toplantısı öncesinde iş akdi feshedilen belediye işçileri ile yaşanan olay hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yaptı.


Protestoyu "demokratik bir hak" olarak gördüğünü dile getiren ve yaşananları olumlu bir bakış açısıyla karşıladığını açıklayan Burma, toplantı salonu önünde yaşananların bu hakkın kötü bir amaçla kullanıldığının göstergesi olduğunun altını çizdi. Yapılan protesto gösterisinin demokratik eylem çizgisinden çok uzak olduğunu kaydeden Başkan Burma, "Kent Konseyi toplantısına katılmak için toplantı salonunun olduğu belediye binasına geldim. Toplantıya geldiğimde belediyeden ayırmak durumunda kaldığımız 4
arkadaşım yanlarına birkaç kişiyi de alarak gösteride bulundular. Ben insanların bu davranışlarını demokratik hakları olarak görüyor ve bu şekilde düşünüyorum. Ancak yaşananlar daha farklıydı" dedi.

"GÖSTERİ YAPMAK HAKTIR, SALDIRMAK DEĞİL"
Belediyeyi devraldıkları günden itibaren bir takım zorluklarla karşı karşıya olduklarının altını çizen Burma, bu süreçte çalışkan, üretken ve iyi niyetli olmayan kişilerle bir yol ayrımına gittiklerini belirtti. Başkan Burma, "Bizler belediye olarak çok çalışmamız gerektiğini hep söyledik. Bu çalışmaya ayak uyduramayanlar, bu çalışmayı savsaklayanlar, faydalı olmak istemeyenler, zaman geçirenler ve kötü örnek olanlarla birlikte çalışmayı düşünmüyoruz. Burada çalışkan, üretken olmak gerekir. Biz bu yola
kendimizi koyduk. Yapılması gereken çok iş var, çok zor bir dönem ve bu dönemde de gönüllü çalışma içerisinde olmak gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın ayrılmalarını uygun gördük. Onların da gösteri yapmak haklarıdır ama saldırmak, küfür etmek hakları değildir" diye konuştu.
Her şeyin demokratik haklar ve hukuk çerçevesinde çözülebileceğini ifade eden Burma, şöyle devam etti:
"Hukuk oradadır. Herkes hukuka başvurabilir. Biz bu tür saldırıya dönüşen eylemleri tasvip etmiyoruz. Herkes bir olgunluk içerisinde demokratik hakkını kullanabilir. Biz işimize devam ediyoruz. Olayı büyütmüyoruz, büyütmeye de gerek olmadığını düşünüyoruz. Herkes şunu bilsin; hukuk ve demokrasi yolları açıktır, öteki yollar bizi asla etkilemez. Hukukun vereceği sonuçlar ne ise taraflar da o sonuçlara uyar."

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?