2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Burma'nın ilk işi maaşlar olacak

CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Atakum Belediyesi'nde sigorta primleri ve maaşları ödenmeyen çalışanlar olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizde ilk iş çalışanların maaşlarını ödemek olacak" dedi.


CHP Atakum Belediye Başkan adayı Metin Burma, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Burma'ya Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan da eşlik etti. Sendikanın toplantı salonunda işçilerle bir araya gelen Burma, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift ile işçilerin sorunları üzerine konuştu, belediye çalışanlarının da sorularını cevapladı.


Önceki yerel yönetim seçimlerinde bir çok belediye başkan adayı ile görüştüklerini, ancak belediye başkanı olanların bir çoğunun sözlerini tutmadığını ifade eden Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, bu seçimlerde daha dikkatli davrandıklarını ve adayları üyeleriyle birlikte değerlendirdiklerini söyledi. Çift, "Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, diyenler daha sonraki süreçte işçileri çıkardılar. Çalışanlar olarak yaşananları çok iyi biliyoruz" dedi.


10 yıllık belediye başkanlığı döneminde iş barışına verdiği önemi hatırlatan Başkan adayı Metin Burma, sendikal örgütlenme başta olmak üzere işçilerin haklarını sonuna kadar koruduklarını kaydetti. Burma, "Geçmiş 10 yıllık dönemde çalışma anlayışımız, sendikal bakış açımız ve iş hayatına bakış açımız bilinmektedir. Ben, 10 yıl boyunca işçilerimin maaşlarını bir gün bile geciktirmemek için uğraştım, geciktirirsem sıkıntı duydum. Bu bana zulüm olurdu. İşçilerimize verebileceğimiz maaşın en yükseğini vermeye çalışıyorduk. Hiç bir personelimize siyasi gözlükle bakmadık, demokratik haklarını engellemedik. Her görüşten Mevcut Atakum Belediyesi'nde işçilerin yaşadığı sıkıntıları da bildiklerini ifade eden Burma, şöyle konuştu: "Belediye borç batağında. Maaşlar, ikramiyeler ödenmiyor. Bildiğim kadarıyla geçici işçilerin maaş ve sigortaları da uzun zamandır ödenemiyor ama temsil giderlerine binlerce TL harcanıyor. Bir dönem belediyeye para aktı, peki nereye gitti bu paralar? Belediye neden borç batağında? Çalışanların paraları, sigortaları neden ödenmiyor? İşte bu yüzden 29 Mart çok önemli. Hem büyük Atakum'un geleceği, çocuklarımızın yarınları hem de işçilerimizin çalışma koşullarını iyileştirilmesi için sandıkta verilecek olan karar çok önemli."


Atakum Belediyesi'nin uyum sorunu ve maaşların ödenmesi konusunda açıklamalarını sürdüren Burma, "Benim yaptıklarım ve yaşadıklarım ortada. 10 yıl boyunca hiç iktidar belediyesi olmadım. Rahmetli Muzaffer Önder, mevcut Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile de geçmişte uyum içerisinde çalıştık. Sonuçta Atakum için yapılan işler var. Siyaset arka planda kalır. Bugün yaşanan kısır çekişmeler benim dönemimde yaşanmadı. Ayrıca, ödemelerde müteahhitlerin alacakları değil işçinin alacakları önceliklidir. Bu benim için tartışılmaz bir konu."
Burma, daha sonra çalışanlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?