2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Büro Memur-Sen'den teröre tepki

BÜRO MEMUR-SEN'DEN TERÖRE TEPKİ

Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, huzurdan rahatsız olanların yine sahneye çıktığını belirterek, “Molotof kokteyli ile bir genç kızın hayatına kıyanlar, şimdi de 7 askerimizi şehit ederken, 3 askerimizi de yaraladı. Huzur ve barıştan rahatsız olanların bu saldırıları asla amacına ulaşamayacak" dedi.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozup, kardeşlik ortamını dinamitlemek isteyenlere karşı oluşturulan barış ve kardeşlik havasının bazı mihraklarca tekrar kaosa dönüştürülmek istendiğini belirten Büro Memur-Sen Başkanı Fevzi Gül, "Demokratik açılım ve onun oluşturduğu ılımlı hava, terör örgütleri, onların yandaşları ve mensuplarında bir panik ve telaş ortamı oluşturmuştur. Ancak, demokratik açılımın devam ettiği şu günlerde devlet olarak bu olayların dinmesi için bir takım caydırıcı önlemlerin alınması da kaçınılmaz olmuştur. Bunun için devletimizin acil olarak bir takım önlemleri alması gerekmektedir. Gerekirse polisin ve güvenlik güçlerinin yetkisi arttırılmalı, gerekirse de bu benzeri olayları oluşturanlar hakkında idam cezasının gündeme getirilmesi gerekmektedir. Bunun için acil olarak ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalıdır. Aksi takdirde milletimizi kışkırtma olayları devam edecektir" diye konuştu.

Kaçakçılık, uyuşturucu ve insan ticareti yapanların barış ortamı oluşturulduğunda bundan nemalanamayacakları için huzur ortamını bozmaya çalıştıklarını açıklayan Fevzi Gül, "Gücü gün geçtikçe zayıflayan PKK ve yandaş terör örgütleri puslu hava özlemiyle yanıp tutuşsalar da bu umutları kursaklarında kalacak. Aziz milletimiz artık provokasyonlara gelmeyecek, barıştan, kardeşlikten ve huzurdan yana tavrını koyacaktır. Kendisini toplumun bir kesiminin temsilcisi olarak ortaya koyup, milletimizin canını yakanların, çocukların eline taş tutuşturup sokağa sürenlerin gerçek yüzlerinin ortaya çıkma vakti gelmiştir. Yüzlerindeki maskenin düşecek olmasının telaşıyla, son çırpınışlarını yapan terör örgütü ve mensupları, bundan sonra arzuladıkları ortamı bu ülke sınırları içinde bulamayacaktır. Vatandaşlarımızın ve askerlerimizin hayatına kasteden bu tür hain saldırı ve provokasyonlar, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkenin aydınlık yarınları adına olumlu adımların atıldığı süreçte, korku ve sindirmeyle kaos ortamı meydana getirerek, sorun çözeceğini zannedenler, ancak tarihten ders almayan bedbahtlardır. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde terörün üstesinden gelecek azim, güç ve kararlılığa sahiptir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:07:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?