5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Büro-Sen'den iş kolu ziyaretleri

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekkeköy ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirildi.


Büro Memur-Sen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Veysel Yılmaz, Mali Sekreter Ümmet Yanık ve Teşkilat Sekreteri Kazım Alakuş'un katıldığı ziyaretlerin amacının, üyelerin problemlerini yakından takip etmek ve onlarla kaynaşmayı sağlanmak olduğu belirtildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Veysel Yılmaz, 2009 yılı toplu görüşmelerine büro iş kolunda yetkili sendika olarak katılmayı amaçladıklarını kaydetti. 4688 sayılı kanunun memur sendikalarına hukuki zemin hazırlamak amacıyla hazırlanmasına rağmen, AB, ILO gibi uluslararası örgütlerin normlarına uygun olmadığına dikkat çeken Yılmaz, sendikal anlamda eksik ve haksız uygulamalara sebep olan bu kanun, bir taraftan sendikal örgütlenmeyi serbest bırakırken, diğer taraftan toplu sözleşme ve grev hakkı gibi sendikacılığın olmazsa olmaz unsurlarını yok saydığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?