4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Bush, Samsun'da yakıldı

Samsun’da, ABD Başkanı George W. Bush’un temsili olarak kuklası yakıldı. Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi tarafından Gazi Caddesi Konak Sineması önünde yapılan eylemde, çarmıha gerilen ABD Başkanı Bush’un kuklası önce tekmelendi, daha sonra benzin dökülerek yakıldı. Yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki ABD ve İsrail aleyhtarı dövizlerle, "Katil Amerika, Katil Bush", "Kahrolsun Amerika Emperyalizmi" şeklinde slogan attı.

Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Necmi Macit, eylemde yaptığı basın açıklamasında, özgürlük ve demokrasi getirmek iddiasıyla Irak’a gelen ABD’nin, bölgeye gözyaşı ve zulüm getirdiğini söyledi. Macit, "ABD Irak’ta soykırım uygulamaktadır. Bölgede tam bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Emperyalist ABD, Irak, İran, Suriye, Mısır ve bütün Orta Doğu ülkeleri, hata Türkiye üzerinde planlar yaparak adım adım Büyük Orta Doğu projesini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bütün sağduyulu insanlara Amerikan, İsrail, ve İngiliz mallarını boykot etmeye çağırıyorum. ABD, İsrail ve İngiliz mallarını almayalım, satmayalım, kullanmayalım" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, ABD Başkanı Bush’un kuklasını yere yatırarak önce tekmeledi, daha sonra da benzin dökerek yaktı.

samsun
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?