6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Bütçeye meşaleli tepki

Samsun'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca yapılan meşaleli yürüyüşte, 2009 bütçesine tepki gösterildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şube yönetimleri tarafından Süleymaniye Geçidi'nde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi.

Eylemde önce basın açıklaması okundu. Grup adına basın açıklamasını okuyan SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, ABD'de başlayan krizin başta Avrupa ve Rusya olmak üzere dünyaya hızla yayıldığını, son gelen büyüme rakamlarının krizin psikolojik olmadığını ortaya koyduğunu savundu.

Bal, "Sermaye kesimi işçi çıkarmalara başladı. İstanbul, Bursa, Denizli, Gaziantep, Adana, Kocaeli, İzmir, Kayseri ve Konya gibi sanayinin geliştiği illerde işten çıkarılanların sayısı 100 binleri aştı. Krizin binlerce insanın hayatını kararttığı bu günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu dalga geçer gibi, asgari ücreti 2009'un birinci 6 ayı için yüzde 4.4 artırarak net 527 YTL'ye çıkardı. Anlaşılan komisyon üyelerinin psikolojisi ciddi biçimde bozulmuş ve gerçeklikle bağları tamamen kopmuş durumdadır" dedi.

Basın açıklamasının ardından yakılan meşalelerle slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 19:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?