2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Büyük Otel özel gündeme alındı

Samsun İl Genel Meclisi, Büyük Samsun Oteli'nin önündeki engellerin kaldırılması için olağanüstü gündem kararı aldı.


İl Genel Meclisi'nin temmuz ayı 5. toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündem dışı görüşmelerinde mahkeme süreci devam eden, önünden raylı sistem geçtiği için değerinin düştüğü öne sürülen ve ne olacağı halen belirlenemeyen Büyük Samsun Oteli hakkında, İl Genel Meclisi'nin talebi üzerine İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil, bilgi verdi.


Tahliye işlemini yargı kararı doğrultusunda yaptıklarını belirten Aslan Karanfil, eski işletmecinin yaklaşık 24 milyon TL'yi bulan iyileştirme, kendilerinin ise 21 milyon TL'yi bulan kira ve diğer işletme giderleri gibi hak taleplerinin yargıda olduğunu söyledi.
Büyük Samsun Oteli'nin yeniden Samsun'a kazandırılması için büyük çaba harcadıklarını belirten Karanfil, 2 ayrı 'kıyı kenar çizgisi' sorununun bulunduğunu, otel yıkıldığı takdirde yenisinin yapılamayacağını, mevcut haliyle sorun bulunmadığını meclisin bu sorunu gidermesi gerektiğini kaydetti.


Otelin kendilerinin de dahil olduğu ortak bir kurumla işletilmesi, yeniden satışa çıkarılması, kiralanması gibi alternatif çözümlerinin geliştirileceğini ifade eden Karanfil, "Otelin önünden birde raylı sistem geçmektedir. Daha önce raylı sistem bizim mülkiyetimize girdiği için inşaattı durdurmuştuk. Belediye kaldırımdan pay olarak bizim mülkiyetten çıktı ve raylı sistemi yapmaya devam ediyor. Biz, sistemin arkadan yapılmasının daha uygu olacağı kanaatini bildirmiştik. Ama bize raylı sistemin yapılmasından sonra özel ışıklandırma ve hemzemin geçişi ile hiçbir sorun olamayacağı bildirildi. Önünden geçmesiyle ilgili yapacak bir şey şu durumda. Yok ama Mimarlar Odası'nın imar planı değişikliğiyle ilgili dava açmıştı" dedi. Büyük Samsun Oteli konusunun mecliste daha geniş ve detaylı tartışılması gerektiği önerisi üzeri Karanfil, gerekli hazırlıkları yapacaklarını ve ortak bir kararın alınması için çalışma yapılacağını açıkladı.
AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, Büyük Samsun Oteli'nin kiralanması, satılması veya kullanılması noktasında kim izin vermiyorsa bunun bedelini ödeyeceğini, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının bu otelde bulunduğunu, kimseye peşkeş çekilmeyeceği, özel oturumla konunun çözüme kavuşturulacağı açıklamasını yaptı.
CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, otelin satışı sırasında eski otogarın bulunduğu noktaya otel yapılma girişimiyle satışın engellendiğini, ikinci darbenin de raylı sistemle vurulduğunu iddia etti. Şahin, "Otel 30 milyon TL'ye satılsa, 10 milyon TL de raylı sistem nedeniyle girişin değiştirilmesi için harcanacak. Otelin yıkılmak istendiğini dair açıklama yapılıyor. Kimin malını kim yıkıyor?" şeklinde tepki gösterdi.
MHP Grup Başkan Vekili Erdal Türker, "Raylı sistemin önünden geçtiği oteli siz alır mıydınız?" sorusunu yöneltti. İbrahim Tarım, otele İl Özel İdaresi'nin kendi binalarının taşınması önerisinde bulundu. Meclis Başkanı Mustafa Karakurt da gelecek günlerde geniş katılımlı bir toplantı yapılması konusunda görüş bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Caner YİĞİT IP: 81.214.66.xxx Tarih : 8.07.2009 08:49:00

canım oteli çürüttüler zaten daha açılmasada olur.