6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Büyük Samsun Oteli kiralanacak

Samsun İl Genel Meclisi, daha önce satılmasını kararlaştırdığı Büyük Samsun Oteli'nin 30 yıllığına kiralanması için olağanüstü toplantı yaparak encümene yetki verdi.


Geçen hafta gerçekleştirilen toplantıda olağanüstü görüşülmek üzere ertelenen Büyük Samsun Oteli'nin kiralanmasına yönelik gündem, İl Genel Meclisi'nde 2008 Yılı Olağanüstü 1. Toplantısı'yla görüşüldü. Toplantı öncesinde AK Parti Grubu toplantı yaptı. Meclis birleşiminde katip İbrahim Şahin, İl Özel İdaresi'nin talebini meclis üyelerine okudu.

Mahkeme kararı doğrultusunda 10 ay önce tahliye edilen, mahkemeleri devam eden Büyük Samsun Oteli'nin 30 yıllığına kiralanması talep edildi. Daha önce İl Encümeni’ne verilen yetki doğrultusunda 41 milyon YTL ile satışa çıkarılan Büyük Samsun Oteli'nin alıcı çıkmaması nedeniyle durumu belirsizliğini koruyordu. Otelli ilgili verilen bilgide Kıyı Kenar Kanunu nedeniyle yıkılıp yenisinin yapılmasının mümkün olmadığı, mevcut haliyle satışının rakam olarak yüksek bulunduğuna dikkat çekilerek kiralama yönteminin en uygun olduğu vurgulandı.


Oylamada sadece bağımsız üye Ahmet Çakır, kiralama ile ilgili endişelerini dile getirip, otelin satışla ilgili yüksek fiyatın daha önce neden düşünülmediğini sordu. Çakır, sorularına cevap alamadı ve oylamaya geçildi. Yapılan oylamada meclis üyeleri otelin 30 yıllığına kiralanması için encümene yetki verildi. Oymama sonrasında söz alan İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Özel İdaresi'nin amacının Samsun'a yakışır bir otel kazandırmak olduğunu söyledi. Otelin tahliyesinin yargı kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifada eden Karanfil, hukuk kararını uygulamaya mecbur olduklarını, tahliye işlemi sonrasında satış işleminin uzadığını, otelin boş durmasından kendilerinin de rahatsız olduğunu, kiralama yönteminin en uygunu olduğunu kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:36:01
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 18:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?