4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Büyük Samsun Oteli satışa çıkıyor

BÜYÜK SAMSUN OTELİ SATIŞA ÇIKIYOR

Samsun İl Genel Meclisi'nce, Büyük Samsun Oteli'nin yeniden satışa çıkarılması için Encümene ve İl Özel İdaresi'ne yetki verildi.

İl Genel Meclisi şubat ayı 3. birleşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. İki gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, yaklaşık 13 yıldır hukuki süreci devam eden Büyük Samsun Oteli'yle ilgili gündem maddesi görüşüldü. Otelin yeniden değer tespitinin yapılarak, satışının yapılması için Encümene ve İl Özel İdare'ye yetki verilmesi konusunda komisyon raporu Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Akbaş tarafından okundu.

Rapor sonrası MHP Grubu adına söz alan Cemalettin Şimşek, otelin satılamayacağına inandığını, yaşanan süreçle ilgili teşhis hatası olduğunu söyledi. Otel işletmecisiyle yapılan ilk protokolde izinsiz otelde tadilat yapılamayacağı, kira şartları, gibi birçok konuda devletin lehine maddeler varken, daha sonra yapılan protokolle işletmeci lehine maddelerin içerdiğine dikkat çeken Şimşek, "İl Özel İdaresi Genel Sekreteri bu protokolü imzaladı. Meclisten yetki alınmadan imza atılamaz. Protokolün iptaliyle ilgili dava açılmalıdır. Herkes elini vicdanını koyup düşünmelidir. 13 yıldır çözülemeyen bir dava" dedi.

Otelle ilgili süreç hakkında bilgi veren ve yeni protokol konusuna değinen İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Yaptığım her işlemde Vali'nin ve meclisin bilgisi vardır. Ben kendi başıma hiçbir faaliyette bulunmadım. Gönül rahatlığıyla söylüyorum. Bana, 'tahliye elinizdeyken otel işletmecisiyle protokol yaptınız, işletmecinin elini güçlendirdiniz' gibi birileri iddia söylüyorsa, buyurun kardeşim o zamanın şartlarında gidip oteli boşaltsaydınız. Orayı boşaltan da benim, tahliye eden de benim. İşletmeci verdiği sözü yerine getirmedi. Hangi şartlarda oteli boşalttığımızı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben tahliyesini yapmış bir Genel Sekreterim" diye konuştu.

Hukuki süreçlerin devam ettiğini, o dönemde yaptıkları protokolün doğru bir karar olduğunun altını çizen Karanfil, işletmecinin yaptığı yatırımların bedelinin otelin değerinden fazla olması halinde ücret ödemeden otelin tescilini alma riski gibi birçok problemle uğraştıklarına vurgu yaptı. Özel İdare'nin yaklaşık 21 milyon TL, işletmecinin yaklaşık 24 milyon TL gibi hak talep ettiğini belirten Şimşek, ihaleye çıkılmasını uygun gördüklerini, satış kararının otelin satılacağı anlamına gelmediğini, ihaleye hukuki şartları uyan herkesin katılabileceğini, idare olarak ise otel için büyük mücadeleler verdiklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, otelin satışa çıkmasını uygun gördüklerini dile getirdi. Ellerindeki tüm yetkileri kullanmak istediklerine değinen Atlı, "Hukukun nasıl kararlar aldığına şahidiz. Devlet ve kamu malının sahiplenmesi noktasında atılan adımların ne kadar hukuki olduğunu Türk milletinin vicdanına havale ediyorum. Bu bir devlet malıdır. Bu bina işçinin, köylünün sermayesidir. Bu sürecin hukuki açısının iyi değerlendirilmediği kanaatindeyim. Devletin, memur zihniyetiyle bu işin altından kalkılamayacağı aşikardır. Daha etkin bir şekilde radikal karar ile idare edilmesi sonuç verecektir" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili İsmet Şahin ise otel konusunun dönüp dolaşılıp yeniden satış için meclise getirildiğini, otelin satılacağına inanmadığını, kiracıyla anlaşılmasının daha mantıklı olacağını dile getirdi.

Yapılan oylamada satışa AK Parti ve MHP grupları 'evet' derken, CHP Grubu oylamaya katılmadı. Toplantıda Zihinsel Engelliler Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin İl Özel İdaresi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı'nca ortak yürütülmesi yönündeki talep de onaylandı.

BÜYÜK SAMSUN OTELİ SATIŞA ÇIKIYOR
BÜYÜK SAMSUN OTELİ SATIŞA ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 18:00:05
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?