5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Büyük Samsun'un tahliyesinde uzlaşma

Kuraş A.Ş'nin 9 yıldır kira yoluyla işletmeciliğini üstlendiği ve kira borcunu ödemediği için Samsun İl Özel İdaresi tarafından icra yoluyla tahliye kararı çıkartılan Büyük Samsun Oteli'nde, tahliye için uzlaşma sağlanarak protokol imzalandı. 

Büyük Samsun Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri Arslan Karanfil ve Kurumahmutoğlu Büyük Samsun Oteli İşletmecisi Mustafa Kurumahmutoğlu, hukuk süreci hakkında bilgi vererek uzlaşma protokolünün içeriğini anlattı. Mülkiyeti İl Özel İdare'ye ait Büyük Samsun Oteli'nin 1997 yılında 15 yıllığına Kuraş A.Ş. tarafından kiralandığını belirten Arslan Karanfil, Mustafa Kuramahmutoğlu'nun 120 yataklı oteli 2 yıldızlı konumdan 5 yıldızlı bir otel haline getirdiğini söyledi. 

İşlemeciliğini üstlendiği otelin kirasının devlete ödenmemesinden dolayı dava açıldığını ve davanın 2006 yılı mart ayında sonuçlandığını dile getiren Karanfil, "Kararla birlikte İl Genel Meclisi, otel için satış kararı almıştır. Tahliye için icraya başvurulmuş ve icra süreci başlamıştır. Bu süreçte oteldeki malzemelerin boşaltılarak bir depoya götürülmesi ve sayılması gerekliydi. Bu süreç kente büyük zarar vereceğinden tahliyenin karşılıklı uzlaşma sonucu devam etmesine karar verildi. Şuan mal tespit davası sürüyor. Kurumahmutoğlu'nun otele yaptığı masraflar tespit edilmeye çalışılıyor. Şayet yaptığı masraf kira borcuna denk geliyorsa borçsuz olarak tahliye edecek. Yani mahsuplaşma yapılacaktır. Yapılan anlaşma gereği otel 15 Ocak 2007 tarihinde tahliye edilecek. Biz de bu süreçte otelin satışıyla ilgi şartnameyi hazırlıyoruz. Aralık ayı içerisinde şartname tamamen hazır olacak. Ocak ayı içerisinde de herkesin huzurunda otelin satış ihalesi gerçekleştirilecek" dedi. 

Oteli hiç kimsenin almak istemediği bir süreçte aldıklarını, yaptıkları tadilat ve bakımlarla 5 yıldızlı hale getirdiklerini dile getiren Mustafa Kurumahmutoğlu, "Ekonomik kriz nedeniyle kiramızı ödeyemedik. Bu konuda bizim hiçbir şekilde itirazımızda olmadı, olamaz da. Ama yaptığımız masrafların tahsili konusunda tespit istedik. Bu sürüyor ama yapılacak ek davalarla daha 7 yıllık kira sözleşmem olduğu için süreyi uzatabilirdik. Bu da kente büyük zarar verirdi. Her zaman uzlaşmadan yanayız, yaptıklarımız ortada. Ama artık bende oteli işletmek istemiyorum. Mali külfetinin altından kalkacak durumumuz yok. Otelde 220 kişiye yakın personel çalışıyor. Otelin masraflar, personel giderleri çok yüksek. Biz her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 09:26:43
Güncelleme :25 Kasım 2006 Cumartesi 13:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?