2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Büyük Yaz Kampı başladı

Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesinde 600 öğrencinin katıldığı "Büyük Yaz Kampı Projesi", düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Savaz, "Öğrencilerimiz ÖSS, SBS gibi sınavlarla adeta test çözmeyi öğrenen, tost yiyen ve kendisini ifade edemeyen bir makine haline getirilmişlerdir" dedi.


Tekkeköy Nedim Serap Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Savaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, Baro Başkanı Avukat Nejat Anıl, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Eker, ilçe kaymakamları ve öğrenciler katıldı. Tören, Sema Cengiz Büberci Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin
halk dansları gösterisi ile başladı.


Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye çapında belki de bir ilki, çok özel bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Proje için ilçeleri belirlerken ilçelerin kaynaşması noktasında coğrafyasını da dikkate aldık. Her öğrencimiz birbirine ilçelerini anlatacaklar.

Öğretmenleri onların bugünden itibaren bir hafta boyunca kendilerini tanıtmak ve sevdirmek ama kentlerini de tanıtmak ve sahiplenmek adına bir çaba sergileyecek. Çünkü Samsun hem tanıtılması hem de
yaşanılması gereken çok güzel bir kent

. Bir hafta sonunda öğrencilerimizin kuracakları arkadaşlıklar, dostluklar ve edindiği deneyimler, kendisinin geleceğine ışık tutacak, yol gösterecek ve yön verecek. Proje Türkiye çaplı örnek alınması ve uygulanması gereken ve yarar görülen bir projedir.

Proje sevgiyi kucaklıyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Savaz ise, Türk eğitim sisteminin öğretim ağırlıklı olup, eğitim boyutunun çok fazla ihmal edildiğini belirterek, "Öğrencilerimiz ÖSS, SBS gibi sınavlarla adeta test çözmeyi öğrenen, tost yiyen ve kendisini ifade edemeyen bir makine haline getirilmişlerdir. Bu eğitim sistemi çocuklarımızda özellikle sosyal ilişkiler yönünden büyük sıkıntı meydana getirmiştir.

Çocuklarımız açısından bu nedenle bu tür sosyal projelerle arkadaşlık, dünya ve ülkesini tanıma,
geleceğini bilme, tek başına yaşama ve ayakta kalabilme becerilerinin kazandırılması açısından bu tür projelerin önemi son derece önemlidir. Projenin tüm illerimize örnek olması açısından tanıtılması ve kamuoyuna aydınlatılmasının çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da, Samsun'un ilçelerindeki birçok öğrencinin Samsun'un güzelliklerinden habersiz, yeterince tanımaksızın Samsun'da yaşamış olmalarının eksikliğini projenin gidereceğini ve belediye olarak öğrencilere en iyi misafirperverliği yapacaklarını söyledi.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç ise, kırsal kesimde yaşayan, kendi imkanı ile köyünden çıkarak çevresini tanıma imkanı bulamamış, zeki, çalışkan ve başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla "Büyük Yaz Kampı Projesi"nin hazırlandığını söyledi. Koç, "29 Haziran ve 21 Ağustos tarihleri arasındaki proje kapsamında 17 ilçemizde toplam bin 600 öğrenci, 200'er kişilik gruplar halinde beşer günlük programlardan oluşan ve 8 hafta sürecek yaz kampı programına alınacaktır.

Tekkeköy Nedim Serap
Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte öğrencilerimize bilgisayar, satranç, pratik İngilizce, el sanatları dersleri verilecek ve eğlenceli vakit geçirmeleri için sinema saatleri düzenlenecek, çeşitli oyunlar oynatılacak ve drama çalışmaları yaptırılacak, kentimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtılacaktır" dedi.


Törende İlkadım ilçesi Çatkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Atabey, Asarcık ilçesi Klavuzlu Şehit Niyazi Kaya İlköğretim Okulu öğrencisi Enes Kırımlı, Yakakent Yüzüncü Yıl Yatılı İlköğretim Bölge öğrencisi Okulu Özlem Tatar birer teşekkür konuşması yaptı. Törenin sonunda Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, öğrencilerin kalacakları ve eğitim alacakları yerleri gezdiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?