2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Büyük yaz kampı projesi

Samsun Valiliği öncülüğünde yürütülecek olan 29 Haziran-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında toplam bin 600 öğrencinin davet edileceği 'Büyük Yaz Kampı Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Valilik binasında Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Gençlik ve Spor Müdürü Şahin Eker'in katılımıyla 'Büyük Yaz Kampı Projesi' hakkında bilgi verdi. 3 yılda Samsun Valiliği olarak başarılı örgencilerin, özellikle köyden kente gelen öğrencilerin gezi, inceleme, araştırma ve buluşmasını sağlamak çalışmaların yapıldığını belirten Vali Güzeloğlu, 3 yılda 3 bine yakın öğrencinin ilçe merkezlerinden kent merkezlerine getirildiğini, geniş katılımlı bir buluşma sağlandığını söyledi.


Proje masraflarının Valilikçe karşılanacak olan 'Büyük Yaz Kampı Projesi, Kendimizi Sevelim Kentimizi Sevelim' olarak uygulanacağını ifade eden Güzeloğlu, projenin amacının başarılı öğrencileri ödüllendirmek, öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel yönlerini güçlendirmek, öğrencilere tarihi ve turistlik yerleri tanıtmak, yetkili kişilerin anlatımları ile mesleklerin tanıtımlarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, "Biz öğrenmekten keyif alan, kendisiyle, toplumsal çevresiyle ve doğa ile barışık, kendini, milletini, vatanını ve doğayı tanıyan, koruyan, geliştiren, değişikliklere dinamik bir biçimde uyum sağlayabilecek kadar esnek mutlu bireyler yetiştirmek istiyoruz. Proje kapsamında kampa alınacaklar yaşadığı çevrenin dışına çıkma imkanı bulunmayan, okulun çeşitli sportif ve sosyal faaliyetlerinde, derslerinde başarılı olan, ulusal ve uluslararası proje, yarışma gibi alanlarda dereceye giren öğrencilerdir" dedi.


Güzeloğlu, kampın 29 Haziran-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında Tekkeköy Gelemen Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) her ilçeden grupların katılımı ile 5 günlük olarak gerçekleştirileceğini, her kamp döneminde 200 öğrencinin bulunacağını vurguladı. Öğrenciler kamp sürecince sabah sporu, yüzme, plaj futbolu, plaj voleybolu, masa tenisi, satranç, futbol, basketbol, voleybol ve atletizm gibi sportif faaliyetler gerçekleştirecek.

Yine kamp süresince Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Müzeler, Şehir Turu, Hayvanat Bahçesi, OMÜ Planetaryum, Doğu ve Batı Park gibi gezi faaliyetleri düzenlenecek. Sinema, tiyatro, müzik gibi sosyal etkinlikler ve İngilizce kursu, halk oyunları, bilgisayar, resim, izcilik gibi kurslarda programda yer alacak.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?