5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Büyükelçi Cuntz Samsun'da

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, ticari ve kişisel ilişkilerde, Türkiye'nin Almanya'nın birinci sıradaki ortağı olduğunu söyledi. 

Samsun programının ikinci gününde Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Alman Büyükelçi Cuntz, her iki ülke arasındaki işbirliğinin sevindirici olduğuna dikkat çekti. Samsun gibi güzel bir şehirde Vali Güzeloğlu'nun misafiri olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Cuntz, ilin tarihini konuştuklarını belirtti. Cuntz, "Samsun'un enerji açısından da önemini konuştuk" dedi. Karadeniz Bölgesi'ne ilk kez geldiğini hatırlatarak, "Türkiye Almanya'nın en büyük birinci sıradaki ortağıdır. Bu hem ticari hem de kişisel açıdan böyledir" diyen Cuntz, ümidinin, her iki ülkenin işbirliğinin Karadeniz ve Samsun'da daha çok gelişmesi olduğunu dile getirdi. 

Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi'nin, katı atık ve atık su projelerine Alman Yatırım Bankası ve Alman İmar ve Geliştirme Bankası'nın (KfW) finanssal destek sağlamasının sevindirici olduğuna işaret eden Büyükelçi Cuntz, "Görüyorum ki birlikte çalıştığımız projeler çok hızlı yürüyor. Geçen sene yaptığımız çöp deponi tesisini bu sene açacak olmamız sevindirici. Bundan sonra da işbirliğimizin devamını diliyorum" diye konuştu. 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, Türkiye ve Almanya arasındaki iyi ilişkiler çerçevesinde kentte özellikle temel altyapı projelerinde birçok ortaklık bulunduğuna işaret etti. Güzeloğlu, "Bu çerçevede büyükelçinin de çok katkıları ve destekleri var. Umarım, bu işbirliğimiz önümüzdeki günlerde Samsun'u geleceğe taşıyacak büyük yönetimli projelerde de devam edecek. Bugün bu kararlılığı büyükelçiyle vurguladık. Hem Alman hükümeti hem de kendisinin desteğinin olacağını belirtti. Bunu duymaktan mutlu oldum" şeklinde konuştu.
Büyükelçi Cuntz'un, Samsun'un Karadeniz ülkeleri için bir merkez olabileceğini ve bu yeterliliği taşıdığını söylediğini de kaydeden Vali Güzeloğlu, "Samsun'un bir marka olarak geleceğe taşınması noktasında büyükelçinin bu görüşleri sevindiricidir" açıklamasını yaptı. 

Daha sonra Vali Güzeloğlu'nun üzerinde Atatürk heykeli kabartması bulunan vazo hediye ettiği Büyükelçi Cuntz, şeref defterini imzalarken, görevini ve tarihi Türkçe yazması esprilere neden oldu. Büyükelçi de Güzeloğlu'na, bundan sonra daha güzel projelere imza atmak niyetiyle kalem takımı takdim etti. 

Büyükelçi Cuntz'un bugün Samsun'dan ayrılacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 12:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?