6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Büyükşehir'in 2008 performansı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında 11 ana başlık altında performans sergileyecek.

2007 yılında şehrin modernleşmesi çalışmaları kapsamında birçok projeye imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yeni yıldaki performans programını belirledi. Belediye başkanları dahil 48 belediye meclis üyesi, 2008 yılında gerçekleştirilmesi planlanan ve 11 başlık altında toplanan faaliyetlerde performanslarını sergileyecek. Kamu düzeni, iktisadi faaliyetler, planlama ve imar, çevre koruma, ulaşım, sağlık ve sosyal yardım, kültür, turizm ve tanıtım, eğitim ve spor faaliyetleri, personel yönetimi, halkla ilişkiler ve bilgi işlem şeklinde belirlenen performans programını en iyi şekilde uygulanmaya çalışılacak.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu'na göre yapılan performans programı yayınlandı. Kent halkına alt yapı, planlı kentleşme, çevre, sosyal, kültürel, diğer görev alanlarındaki hizmetleri çağdaş, şeffaf, eşit ve katılımcı bir anlayışıyla sunma misyonu kapsamında yürütülecek çalışmalarda; 2008 yılında çağdaş yaşam kalitesi sunma, kentsel değişimi sürekli kılma, kaliteli hizmete öncülük etme, etkin çözümler üretme, Türkiye'nin gözde kenti olma, değişen, gelişen ve yaşanmaktan zevk alınan dünya ile bağlantılı bir metropol sahil kenti yönetimini oluşturma ana hedefler arasında yer alıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak amacıyla idare düzeyinde bir performans programı hazırladıklarını söyledi. Belediyece planlı hizmet üreterek belirlenen politikaları somut iş programlarına ve bütçelere dayandırarak uygulamayı etkili bir biçimde ortaya koyma hedefinde olduklarını belirten Yılmaz, performans programı; yeni bir mali yılda kamu idaresinin stratejik planı doğrultusunda yürütülmesi gereken faaliyetleri, kaynak ihtiyacını, performans hedef ve göstergelerini içeren, idare bütçesinin ve idare faaliyet raporunun hazırlanmasına dayanak oluşturduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Performans programı hazırlanırken belediyemiz stratejik planında yer alan amaç ve hedeflerden mali yıl için öncelikli olanlar belirlenmiştir. İdare Performans Programı, Birim Performans Programı'nda yer alan bilgiler de dikkate alınarak oluşturulmuştur. Bu plan uzun vadeli ve geleceğe dönük bakış açısını ortaya koymaktadır. Stratejik Plan ve Performans Programı değişimin istenilen yönde olabilmesini sağlamaya gayret etmekte ve değişimi desteklemektedir. Temel hedefi disiplinli ve sistemli bir şekilde kaliteli yönetimi ortaya koymaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?