2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Buzla serinliyorlar

Samsun Hayvanat Bahçesi'nde aşırı sıcaktan bunalan ayılar buz kalıplarıyla serinleyip keyif yapıyor.


Sahil Yolu Sevgipark'ın yanında, 22 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu olan Karadeniz Bölgesi'nin en büyük hayvanat bahçesinin misafirleri, çöl sıcaklarından bunaldı. 28 türden 56 çeşit 126 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde Samsun'da nemle birlikte 40 dereceyi bulan sıcaklara karşı serinleme önlemleri veteriner hekimlerce uygulanmaya başlandı.


Hayvanat bahçesinin en hareketli ve ilgi çeken hayvanları arasında olan ayılar için özel havuz ve yağmurlama sistemiyle serinleme sağlanıyor. Sıcaktan bunalan ayılara sağlanan serinliğin yanında özel olarak buz kalıpları hazırlanıyor. Derin dondurucuda dondurulan buz kalıpları belirli aralıklarla ayıların havuzuna atılıyor. En çok sevdikleri havuz ve buz yemek olan ayılar, bakıcılarının verdiği kalıp buzlarını yiyerek serinliyor. Havanın sıcaklığa göre sağlıkları da düşünülerek belirli oranlarda verilen
buz kalıplarıyla ayılar hem oynuyor hem de serinliyor. Hayvanat bahçesini ziyarete gelenler ise ayıların buz yemelerini ilgiyle izliyor.


Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Nurhan İşler, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte hayvanların serinletilmesi amacıyla fıskiye, buzlu yiyecekler ve gölgelik oluşumu gibi önlemler alındığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?