5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

ÇAGEM'e müteahhit firma engeli

Samsun'un Gazi Belde Belediyesi tarafından gençlerin sosyal ihtiyaçlarını gidermesi ve bu sayede kötü alışkanlıklar kazanabilecekleri oluşumlardan uzak durabilmeleri için yaptırılan Çok Amaçlı Gençlik Merkezi (ÇAGEM) inşaat çalışmasının müteahhit firma tarafından durma noktasında yavaşlatıldığı, bunun üzerine Başkan Süleyman Kaldırım'ın devreye girerek sözleşmeyi tek taraflı feshettiği bildirildi. 

Şirketin değiştirilmesi ve inşaatın hızlandırılması için yeniden düğmeye bastıklarını söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "ÇAGEM inşaatı için 2005 yılının son aylarında ihale yaptık. 

En düşük fiyatı veren müteahhit firmaya işi teslim ettik. İhale sonucu inşaatın yapımını üstlenen ve tüm hakedişleri hacizli olan firma, 1 aydır yaptığımız uyarılara rağmen inşaatın yapımını durma aşamasında yavaşlatmıştır. Gerekli yazılarımızı yazdık, bu işin bitirilemeyeceği göz önünde bulundurularak, İller Bankası yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ÇAGEM'in yapım işini alan firmayla sözleşmeyi feshettik" dedi. 

İşi durma noktasında yavaşlatan firmaya ihaleyi verme gerekçelerini de açıklayan Kaldırım, ihale bu firmaya verilmeseydi, kamuoyunun "Neden en az teklifi veren firmaya iş verilmedi?" sorusunu soracağını kaydetti. Kaldırım, "Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) 4734 Sayılı İhale Yasası gereği, biz işi en az fiyat veren firmaya verdik, ancak bu firmanın bizi oyalaması ve inşaatı durdurma derecesinde yavaşlatması bundan sonra ihalede en hızlı ve uygun şekilde işi teslim edebilecek firmaya ihaleyi vermemizi gerektirdi. Arada 5 aylık bir gecikmeye sebep olan bu olayın ve eksikliğin giderilmesi konusunda gereken çalışmaları gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

Yapılacak tespitler sonucu geri kalan inşaatın keşfinin çıkarılacağını ve yeniden ihale yapılacağını ifade eden Başkan Kaldırım, ÇAGEM'i 2007'nin Nisan ayında açmayı planladıklarını, ancak çıkan problemlerden dolayı açılışın 2007'nin sonuna doğru yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 17:43:31
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 17:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?