4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çakır'dan kanun teklifi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Kanunu'nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi veren AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabi olan özürlülere de ikametlerinde hizmet verilmesi gerektiğini söyledi. 

SHÇEK'nin 27 Mayıs 1983 gün ve 2828 sayılı kanununun 7. maddesi 1. fıkrasının 7 Temmuz 2005 gün ve 5328 sayılı kanunla değiştirilerek, ek 7. maddeyle sosyal güvenlik kurumlarına (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) tabi olmayan bakıma muhtaç özürlülerden, ailesini kaybetmiş olanlar ile ailesi ekonomik veya sosyal yoksunluk içerisinde bulunanlara bakım hizmetlerinin resmi ya da özel kurumlarda veya ikametlerinde verilmesinin öngörüldüğünü dile getiren Çakır, "Verdiğim kanun teklifiyle sosyal güvenlik kurumlarına tabi olanları da bu kapsama alarak, hizmetlerden yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır" dedi. 

Kişilerin bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmaları, bu hizmetlerden yararlanmalarının engellememesi gerektiğine işaret eden Çakır, "Bu hizmetler bütün insanlarımızın ihtiyaç duydukları zaman almaları gereken en uygar haklarıdır. Böyle bir kanun teklifi hazırlayarak, bu hakkın kullanılmasının hukuki imkanını bütün insanlarımıza sağlamak istedim. Dünyada bir sağlık kurumuna bağlı olsun veya olmasın herkesin her an yasal hakka ihtiyacı olabilir. İnsanların başına nerede ne zaman ne geleceğini yalnızca Allah bilir. Bu hakların kullanılmasının önünde yasal boşluktan dolayı bir engel kalmasın istiyorum. Yasalaşması halinde ülkemize hayırlı ve uğurlu olacağına inanıyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 11:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?