5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Çakır'dan SAY-DER'e ziyaret

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği'ni (SAY-DER) ve esnafı ziyaret etti. 

Seçim bölgesi Samsun'da çalışmalarını sürdüren Mustafa Çakır, SAY-DER'i ziyaret ederek Başkan Ahmet Seven ile görüştü. Derneğin Türkçe kelimeler kullanılmasıyla ilgili kampanyasından dolayı tebrik eden Mustafa Çakır, herkesin Türkçe kelime kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı Yasası çıkarmasının ardından Fransız ürünleri ve kelimelerinin kullanılmamasına özen gösterilmesini isteyen Çakır, "Kimsenin kelimelerine ihtiyacımız yok. Biz kendi özümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle esnafımız ve yerel yönetimlerimiz bu konuda özen göstermelidir" dedi. 

SAY-Der Başkanı Ahmet Seven, dernek olarak halkı bilinçlendirme ye çalıştıklarını kaydetti. Esnafı ziyaret eden Mustafa Çakır, vatandaşların sorunlarını dinledi. Basın mensuplarına meyve ikram eden ve kendine yiyen Çakır, daha sonra vatandaşlarla çay işçi. Çakır ise meyve ile çayların parasını vermeyi de ihmal etmedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:23:07
Güncelleme :27 Ekim 2006 Cuma 17:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?