6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Çalınan aracına 3 yıl sonra kavuştu

Yozgat'ta borç parayla aldığı minibüsü 3 yıl önce çalınan servis şoförü, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amiri Ali Osman Akbulut, aracını teslim ederken büyük sevinç yaşadı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan ve bir markette servis şoförü olarak çalışan 3 çocuk babası Abdurrahman Yılmaz'ın (55) 21 bin YTL ödeyerek borç para ile satın aldığı 66 M 3512 plakalı Ford Transit marka minibüsü 3 yıl önce evinin önünde park halindeyken çalındı. Servis şoförü Yılmaz, aracının bulunması için polisten yardım istedi.

3 yıl boyunca çalınan aracının borcunu ödemeyi sürdüren Abdurrahman Yılmaz, bütün umutlarını bitirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, aylar süren takip sonucu çalıntı minibüsü motor ve şase numarası ile plakası değiştirilmiş halde Samsun'un Çarşamba ilçesinde ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan kaportacı Vedat G., dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Hırsızlık Bürosu Amiri Ali Osman Akbulut, aracını bulduklarını belirterek teslim alması için Abdurrahman Yılmaz'ı Yozgat'tan Samsun'a davet etti. Minibüsünün bulunması üzerine büyük sevinç yaşayan Yılmaz, "Çalınmasının ardından 3 yıl geçince bulunacağını beklemiyordum. 3 yıl boyunca borcunu ödemek için gayret gösterdim. Halen de borcu bitmiş değil. Maddi durumum öyle kötü ki, çok zor günler yaşadım. Sevincimden ne diyeceğimi bilmiyorum. Polislerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aracının anahtarını Hırsızlık Bürosu Amiri Ali Osman Akbulut'tan teslim alan Abdurrahman Yılmaz, sevincinden minibüsünün torpidosunu öptü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?