2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çalışan çocuklar işin yürüyüş

Toplum Gönülleri Vakfı (TOG), çalışan çocukların eğitim almaları ve bu çocuklara destek olunması için yürüyüş düzenledi.

Samsun'da yaklaşık 20 TOG gönüllüsünün katıldığı ve Sevgi Park'ından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. TOG gönüllü üyesi Melek Salaç, sokaklarda çalışan çocukların sorunlarına dikkat çekebilmek için Ankara ve Samsun'dan genç gönüllü arkadaşlarıyla beraber toplandıklarını, sokakta çalışan çocukların sayısının iç göçün artmasıyla daha da büyüdüğünü, Türkiye genelindeki yoksulluğun, kontrolsüz nüfus artışının, ailelerin eğitimsizliğinin ve aile içi şiddetin sorunun çözümünü daha da zorlaştırdığını söyledi.

Salaç, "Çözümün bir parçası olmak adına sivil toplum kuruluşları ve aynı zamanda yerel yönetimler projeler üretmiştir. Sokakta çalışan çocukların eline para vermek o çocuklara iyilik yapmak değil, aksine onları sokağa mahkum etmektir. Bu durum geleceklerinden vazgeçmelerine neden olacaktır. Bu çevre, zamanla onların evlerinden ve okullarından kopararak sokakta yaşayan çocuğa dönüştürecektir. Gelin hep beraber geleceğimizi mutlu yarınlara sunalım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 17:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?