5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Çalışanlar olarak hakkımızı arayacağız'

Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun tüm sorumluluğunun memurlara yüklenmesinin yanlış olduğunu belirtti. 

Samsun Kamu-Sen İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, özellikle son 20 yılda uygulanan küresel politikaların hedefine oturtularak memurların ezildiğini ve hor görüldüğünü ileri süren Kahveci, "Ülkemizde ne zaman memur maaşları gündeme gelse, memurlar çalışmıyor, maaşını hak etmiyor izlenimi oluşturuluyor. Toplum kesimleriyle karşı karşıya getiriliyoruz" dedi. 

Çarpık ücret politikalarıyla alım güçlerinin düştüğüne dikkat çeken Kahveci, memurların yüzde 32'sinin açlığa, yüzde 60'nın yoksulluğa mahkum edildiğini iddia ederek, "Son 4 yılda enflasyon düşük seyrediyor. Ancak yapılan ücret artışları da enflasyonu karşılayamıyor. Enflasyon düşük seyretmesine rağmen alım gücümüz artmak yerine geriliyor. Bu yıl hedeflenen enflasyon çerçevesinde yüzde 5 zam alan memurlarımızın maaşları bugün itibariyle yüzde 1 erimiştir. Yıl sonuna kadar bu erime hükümetin hesabıyla yüzde 6'yı bulacaktır" diye konuştu. 

Türkiye'de son 4 yılda istikrarlı bir ekonomik kalkınma sağlanmasına karşın eldeki kaynakların adil dağıtılmadığını, gelirin çoğunluğunun rantiyeye aktığını açıklayan Kahveci, sınırlı ücret artışı istemediklerini vurguladı. 

Bu yıl 5. defa hükümetle toplu pazarlık masasına oturacaklarını hükümetin "kaynak yok" mazeretini konfederasyon nezdinde asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Kahveci şunları söyledi:
"Biz reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden, artan milli gelirden memurlar olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz. Taleplerimiz makuldür. İstenirse karşılanır. Mücadelemiz, Türk milleti'nin daha güzel bir Türkiye'de yaşanabilir bir ücretle refah içinde yaşaması içindir. Bu nedenle kamu çalışanları açlık sınırından kurtarılmalıdır. Haklı mücadelemize destek istiyoruz. Bu nedenle 26 Ağustos'ta Ankara'da düzenleyeceğimiz büyük buluşmaya tüm kamu çalışanlarını davet ediyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 15:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?