2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çalışanlara geri dönüşüm semineri

Samsun İl Özel İdaresi ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nca (TEMA) ortaklaşa başlatılan "Geri Dönüşüm Kampanyası" çerçevesinde İl Özel İdaresi çalışanlarına seminer verildi.


Samsun İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda verilen seminere, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, TEMA Vakfı Samsun Şube Başkanı Ömer Faruk Sönmez, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve İdare İşleri Daire Başkanı Adem Kızılay ve İl Özel İdaresi Yazı İşleri ve Karalar Daire Başkanı İsmail Ertürk katıldı. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak, çevre kirlenmesine engel olmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Samsun İl Özel İdaresi ve TEMA Vakfı'nın ortaklaşa başlattıkları ve Özen Ticaret'in katkılarıyla yürütülen kampanyada 2008 yılı içerisinde 6 ton kağıdın geri dönüşüme kazandırıldığı, bunun sonucu olarak da yetişmiş 102 çam ağacının kesilmekten kurtarıldığı belirtildi.


TEMA Vakfı Samsun Şube Başkanı Ömer Faruk Sönmez, kampanya başlamadan önce İl Özel İdaresi'nin 5302 sayılı yasasını incelediğini, yasanın 6. maddesinde İl Özel İdaresi'nin yetkilerinde TEMA'yı ilgilendiren erozyonla mücadele, çevrenin korunması ile ilgili yatırımları karşıladığını ve atıkların kullanımı ile ilgili çalışmamalar yaptığı gibi maddeler bulunduğunu söyledi. Sönmez, "Bu projeyle atılacak her adım Samsun'u daha çağdaş bir kent yapacaktır. Samsun, Karadeniz'de katı atık tesisi olan şehirdir. Çıkarılan yasalarla Samsun'da belediyelere, sivil toplum örgütlerine, üreticilere görevler verilmiş durumda" dedi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, Türkiye'de geri dönüşüm noktasında yoğun çalışan ilk ve tek özel idaresinin Samsun olduğunu söyledi. Kayaoğlu, "Bu anlamda farkımızı ve farklılığımızı bir kez daha ortaya koymuş durumdayız. Türkiye'de geri dönüşüm yüzde 30 durumda. Aslında bu oran daha da yukarılarda olması gerekiyor. Bu noktada katı atıkları değerlendirme konusunda Samsun önemli bir merkez. Türkiye'de 30 milyon ton katı atık üretiliyor. Bu da 9 bin tonluk geri dönüşümün olduğunu gösteriyor. Geri dönüşüm dediğimiz olay burada ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.


Çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, TEMA Vakfı Samsun Şube Başkanı Ömer Faruk Sönmez'e plaket verdi. Ömer Faruk Sönmez de Muzaffer Kayaoğlu'na Türk bayrağı hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 13:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?