2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çalışanlara Taktir name

Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı'nda çalışan başarılı personeller Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi.


2008 yılında Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde il ve ilçelerde görev yapan ve gösterdikleri başarı nedeniyle örnek gösterilen personeller ödüllendirildi.

Vergi Dairesi Denetleme Grup Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, ödül alacak 29 personel ve diğer çalışanlar katıldı. Ödül törenin başında Vergi Dairesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, 2008 yılı sonunda 1 milyar 91 milyon 420 bin TL tahsilat yapıldığını, Türkiye vergi gelirleri tahsilat sıralamasında 13. sırada yer aldıklarını söyledi. 2005 vergi gelirleri payı binde 4.5 civarındayken, şuan binde 6.5'e yükseldiğini ifade eden Sevgi, Türkiye'deki vergi payında yüzde 50 artış sağlandığını, 2008 yılı vergi mükellef sayısının ortalama 400 oranında, krize rağmen artış sağlanarak 53 bin 472 olduğunu kaydetti. Vergi gelirleri tahakkukunun 1 milyon 208 bin 922 TL, tahsilatın ise 995 bin 964 olduğunu ifade eden Sevgi, mükellefin iflas, borç ödeyememe, sahte fatura düzenleme gibi nedenlerden dolayı tahsilat oranının tahakkuka göre düşük seyrettiğini vurguladı.


Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, öncelikle vergi kavramının ve anlamının doğru anlaşılması, genç kuşaklardan başlayarak vergi bilincinin yerleşmesi gerektiğini belirtti. Verginin çağdaş ve yurttaş bilincinin en temel kavramlarından olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Devletin tüm harcamalarının vergiden finanse edilerek yapılmaktadır. İyi bir yurttaş olmak, bilinçli bir yurttaş kimliği bilinci yerleştirmek isteniyorsa vergi kavramı mutlaka yerleştirilmelidir" dedi. Daha sonra Vali Güzeloğlu, 29 personele takdir belgeleri verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 19:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?