5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Çalışmalar sonuç verdi

19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesini başlatmak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nun birebir boyutlardaki müzesi, yeniden düzenlenerek turizme açılıyor.
2002 yılında Samsun Valiliği'nin girişimleri sonucu, Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nun birebir boyutlarda ve aynı şekle uygun Bandırma Vapuru Müzesi yapılarak, Doğu Park'taki sahil kesiminde sergilenmeye başlandı. Kurtuluş Mücadelesi'ni anlatan rölyeflerin de bulunduğu müze alanının daha aktif hale getirilmesi için valilikten devralan Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
Bandırma Müzesi'ni turizme açmayı planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin iyi bir tanıtımla büyük ilgi göreceğine inandıklarını söyledi. Müze alanında 1. Dünya Savaşı'nda şehit düşen Samsunlu bin 196 askerin isimlerine de yer verdiklerini kaydeden Yılmaz, "Kurtuluş mücadelesini anlatan büyük heykelin de bulunduğu alanın görünüşünü tamamen değiştirdik. Çeşitli tarihi anlatan motifler ekledik. Müzenin daha cazip hale gelmesi için çalışıyoruz. Samsun'a gelen, müzeyi görmeden gitmemeli. Şehrin tanıtımı için de önemli yer tutacağına inanıyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 19:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?