2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çalıştığı iş yerini gaspetti

Samsun'da bir meşrubat ve gıda toptancısında çalışan şahıs, çok borcu olduğu gerekçesiyle yanına 4 arkadaşını alarak, çalıştığı işyerinin 200 bin TL parasını gasp etti.


Edinilen bilgiye göre olay, Kale Mahallesi'nde gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Tekkeköy ilçesinde faaliyet gösteren Harun G.G. ve kardeşine ait meşrubat ve gıda toptancısında dağıtım elamanı olarak çalışan Ahmet S.(29), çok borcu olduğu için plan yapıp işyerinin parasını gasp etmeye karar verdi. İşsiz olan arkadaşı Murat N.'den yardım etmesini isteyen Ahmet S., planını yürütmeye başladı.

Tekkeköy ilçesindeki firmadan dün gece günlük hasılatları toparlayarak Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki patronlarına getiren muhasebe görevlileri İbrahim K. (37) ve Turgay K. (33), araçlarından inip parayı patronunun evine götürmek istediği sırada yolları, yüzlerinde maske ve ellerinde sopa bulunan Ahmet S., arkadaşı Murat N. ve henüz kimliği tespit edilemeyen 3 kişi tarafından kesildi. İbrahim K. ve Turgay K.'ye sopalarla saldıran 5 kişi, içinde 200 bin TL para bulunan çantayı gasp ettiler. Yaralanan İbrahim K. ve Turgay K. durumu polise bildirirken, gasp zanlıları bir süre yaya olarak
kaçtıktan sonra kendilerini bekleyen otomobile binip kayıplara karıştılar.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların renk ve modelini tarif ettiği, ancak plakası tespit edilemeyen otomobiller üzerine araştırma yaptı. Polis, kısa sürede aracın plakasını ve sahibini belirledi. Aracın sahibi arkadaşı olan Ahmet S.'ye otomobilini emanet verdiğini söyleyince, Anmet S., Kökçüoğlu Mahallesi'ndeki evinde gece yarısı yakalanarak gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden ve çok borcu olduğu için bu yola başvurduğunu iddia eden Ahmet S., gasp ettiği içinde 120 bin TL para bulunan çantayı Kavak ilçesinde yol kenarındaki ağaçlıklar arasında gömdüğü yeri gösterdi.

Çanta, polis tarafından gömülü olduğu yerde ele geçirildi. Ahmet S.'nin olayın ardından 50 bin TL'yi arkadaşı Murat N.'ye verdiğini ve diğer 3 kişinin de 10'ar bin TL paylaştığını söylediği öğrenildi. Ahmet S.'nin gasp olayı için Murat N.'den kendisine adam bulmasını istediği ve ismi tespit edilemeyen diğer 3 kişiyi de Murat N.'nin getirdiği ileri sürüldü. Polis, firarda olan Murat N. ile
kimliği belirsiz 3 kişiyi yakalamaya çalışıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?