5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Cami önünde cinayete 32 yıl

Samsun'da teravih namazı çıkışı caminin önünde 1 kişiyi tabancayla vurarak öldürüp, 1 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan genç, 32 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Kurupelit Beldesi Büyükoyumca Mahallesi'nde 14 ay önce teravih namazı çıkışı cami önünde arazi anlaşmazlığı yüzünden tabancayla Şefik Arslan'ı (52) öldürüp, kardeşi Şakir Arslan'ı (57) da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Mesut K. (19), son kez hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu belirten Mesut K., "Suçumu kabul ediyorum. Şefik Arslan'ı öldürüp, kardeşi Şakir Arslan'ı da yaraladım. Arazi anlaşmazlığımız vardı. Olay akşamı cami çıkışı amcamla konuşuyorlardı. 'Amcama bir şey yapacaklar' diye korkup 5-6 kez tabancayla ateş açtım. Ancak, kesinlikle olayı planlamadan gerçekleştirdim. Tabancayı da dedemin evinden aldım. Çok pişmanım" dedi. 

Mahkeme heyeti, Mesut K.'yi Şefik Arslan'ı öldürmek suçundan 20 yıl, Şakir Arslan'ı ağır yaralamak suçundan 11 yıl 3 ay, ruhsatsız tabanca suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 32 yıl 1 ay hapis, 375 YTL de para cezasına çarptırdı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 19:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?