6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Camide kene vaazı

Samsun ve civar illerde son günlerde kene ısırması nedeniyle çok sayıda kişinin ölmesinin ardından bugün cuma namazında vatandaşlara kenenin zararları anlatıldı.


Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerinde kene ısırması nedeniyle geçen hafta iki kişinin ölmesiyle başlayan kene vakaları Sivas, Tokat, Çorum illerinde de artarak devam etmesi nedeniyle kene karşı vatandaşların daha duyarlı olması için çeşitli etkinlikler yapılmaya başladı.

Samsun Valiliği'nin keneye karşı aldığı tedbirler kapsamında bugün İl Müftülüğü, cuma vaazında vatandaşları kene konusunda bilgilendirdi.

İl genelinde tüm camilerde imamlar, 2 hafta içinde birçok kişinin kene ısırmasıyla birlikte bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, özellikle hayvan besiciliği yapan kişileri uyardı.

Hafta sonu kırsal alanlarda piknik yapan kişilerin evlerine döndüklerinde mutlaka üzerini kontrol etmesini isteyen imamlar, üzerine kene yapışan vatandaşların endişeye kapılmadan en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?