4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çanakkale ruhu yaşatıldı

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü etkinlikleri içerisinde Canik Karşıyaka Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen gecede Çanakkale ruhu yaşatıldı.

AKM'de düzenlenen programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Emniyet Amiri Musa Bozkurt, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin tiyatro gösterileri, şiir ve türkü dinletilerinin sunulduğu programda Çanakkale ruhunun gelecek kuşakları doğru anlatılması gerektiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türk milletinin varoluşunun yegane savaşı olan Çanakkale Zaferi, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberlik duygularının en uç noktaya çıktığı bir savaştır. Çanakkale ruhunu iyi anlamalı ve o ruhu gelecek kuşaklara doğru aktarmalıyız. Bütün renklerin tek renk, bütün dillerin tek dil olduğu bu destansı savaşı yavrularımıza ve gençlerimize iyi aşılamamız gerekiyor. Dolayısıyla yüreklerin tek yürek olduğu Çanakkale Savaşı'nın 95. yıldönümünde bu program vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Böylesine anlamlı bir programı hazırlayarak milli birlik ve milli beraberlik duygularımızı perçinleyen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI
ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI
ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI
ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 18:06:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 21:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?