2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Çanakkale Şehitleri'ni' anma konseri

Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından "Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' düzenlendi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen konseri Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Baro Başkanı Av. Nejat Anıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Ahmet Bulut, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal birçok askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler izledi. Konserden önce şehitler için bir dakikalıksaygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Programda bir konuşma yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Türkiye ve dünya tarihinin çok önemli kırılma noktası, tarihi kahramanlık ve şanlı destanlarla dolu Türk tarihinin çok önemli bir sayfası, Türk topraklarını kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan, dünya tarihinde eşi görülmemiş bir müdafaanın bir savaşın, bir var oluşun aziz şehitlerini anma günü olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, "İnsanın verebileceği en büyük fedakarlık ölçüsü canıdır. Bu sadece bireysel fedakarlıkla ve anlamıyla değil tam manasıyla vatan, devlet, bayrak ve sancak gibi varlığımızı borçlu olduğumuz kavramlar ve anlamlarla ilişkili ve şüphesiz doğrudan bağlantılıdır. Bu değerler için feda edilen can sadece kaybedilen bir hayat değil, yaşatılmak ve büyük değerleri yaşatmak uğruna feda edilen bir hayattır" dedi.


Konserde Mehmet Yılmaz tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne isimli şiiri okundu. Çanakkale Türküsü, Koray Güven tarafından seslendirildi. Ayrıca konserde "Kurtuluş ve Cumhuriyet" film müziklerinden oluşan 11 eser çalındı.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?