2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, “Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle anma töreni düzenlendi.


Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yunus Naci Erkut, Belediye Başkanı Osman Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, harp malulü gaziler, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende anıta, şehitler anısına çelenk konuldu. Törende konuşma yapan Jandarma Başçavuş Mustafa Emre, Türk askerinin Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini kaydederek, 57. Alay'ın tümüyle şehit olduğunu hatırlattı.

Çelenk merasimiyle başlayan anma programı, Atatürk İş Merkezi Belediye Toplantı Salonu'nda devam etti. Atatürk İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma Programı'nda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, “18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü, ahde vefanın zirveye çıktığı bir gün olarak Türk tarihinde ve Türk milletinin yerini almıştır.

Hepimiz adına Çanakkale Zaferi'ni bizlere bahşeden Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum” dedi. Anma programı, öğrencilerin şiir okumaları ve sundukları çeşitli gösterilerle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?