6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Çanakkale'ye gözyaşı

İlkadım Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Çanakkale şehitlerini anma' programı düzenledi.

Çanakkale Zaferi'ni ve vatan uğruna canlarına feda eden Mehmetçiklerin vatan aşkını, özellikle genç nesillere iyi anlatılması ve unutulmaması amacıyla organize edilen programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, SSK Bölge Müdürü Saffet Çalışkan, İl Gençlik Spor Müdürü Ömer Altunsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Adnan Adıyaman, okul müdürleri, mahalle muhtarları, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Ekol Sahne Tiyatrosu tarafından Çanakkale cephesinde vatan müdafaası yapan Mehmetçiklerin yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden alıntıların yapıldığı 'Boğaz Harbi-Yenilmezlerin Yenildiği Yer' adlı tiyatro gösterisi salondaki izleyicileri ağlattı.

Özellikle iki kardeşin aynı cephede mukaddes vatan toprakları için mücadelesi ve memleket ve anne hasreti üzerine işlenen duygusal yoğunluklu diyaloglar karşısında İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve EMŞAD Şube Başkanı Bilal Erim gözyaşlarına hakim olamadı. Tiyatro gösterisi sonrasında ekibi kutlayan Başkan Erdoğan Tok'a, İstanbul Ekol Sahne Tiyatrosu Yönetmeni Abdullah Korkmaz tarafından Çanakkale Şehitleri haftası anısına çerçeveli resim hediye etti. Tiyatro gösterisi sonrası sahneye çıkan Samsunlu Sanatçı Şeyda Karadeniz'in seslendirdiği parçalar beğeniyle dinlendi.

Konser sonunda Çanakkale Türküsü'nü okuyan sanatçı Şeyda Karadeniz'e salonu dolduran yüzlerce kişi ayakta okuyarak eşlik etti. Konser sonunda, şehir dışından ve Samsun içinden olmak üzere toplam 300 kişinin müracaat ettiği ilköğretim ve lise dengi kategorilerinde yapılan 'şehitlik' konulu şiir yarışmasında İlkadım Belediyesi Kültür Müdürü Adnan İpekdal, Yrd. Doç. Dr. Şahin Koktürk ve Prof. Dr Celal Tarakçı'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu dereceye girenlere ödülleri EMŞAD Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkanı Adnan Adıyaman ve Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okul Müdürü Hacı Ön tarafından verildi.

İlköğretim kategorisinde birinciliği Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan 'Çanakkale Şehitleri' adlı şiiri ile Dilara Uslu birinci, Samsun dışından Karaman Kılbasan 75. Yıl İlköğretim Okulu'ndan 'Şehitler Geliyor' şiiriyle İlknur Şaşma ikinci, Kazım Paşa İlköğretim Okulun'dan 'Benim Babam Şehit' konulu şiiriyle Sağre Uzuner üçüncü olurken, dördüncü olarak teşvik ödülünü ise Denizevleri İlköğretim Okulu'ndan 'Vatan Şehitleri' şiiriyle Berfü Çelenk elde etti.

Lise kategorisinde ise birinciliği Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden 'Oğul' şiiriyle Pınar Soysal, ikinciliği İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nden 'Çanakkale'de Kefensiz Yatanlar' adlı şiiriyle Furkan Dilek, üçüncülüğü Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi'nden 'Al Kuşak' şiiriyle Şeyda Yıldırım, teşvik ödülünü de Tülay Başaran Lisesi'nden 'Var oluş destanı' şiiriyle Ayşegül Atlı aldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 11:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?