4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canavar dometesli protesto

Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü, Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (SİAD) desteğiyle, OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki platformda canavar domatesli protesto gerçekleştirdi. "Genetik olarak değiştirilmiş organizmalara hayır" kampanyası çerçevesinde 6x6 metre ebadındaki dev canavar domates balonu şişirilip çevrenin dikkati çekilirken, aynı zamanda bir de imza kampanyası gerçekleştirildi.
Kampanyanın Samsun’daki bölümünü yürüten OMÜ Ekolojik Yaşam Kulübü Başkanı Esin Avcı, genetiği değiştirilmiş ürünlerin Türkiye’ye etiketlenmeden kaçak olarak genellikle ABD, Kanada, Arjantin ve Brezilya’dan yani Amerika kıtasındaki ülkelerden getirildiğini ileri sürdü. Avcı, "Biz de bu ürünlere karşı Türkiye çapında kurulan platforma dahil olduk. Bu platformda ’Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara (GDO) hayır’ diyoruz" dedi.

Genetiği değiştirilmiş organizmanın, bir organizmadan başka bir organizmaya gen aktarılması olduğunu kaydeden Esin Avcı, "Bu insan sağlığı için zararlı. Bu ürünlerin Türkiye’ye girişini istemiyoruz. Girecekse de etiketli olmalı ki tüketici hakkımızı kullanabilelim. Ne yediğimizi bilelim. Türkiye çapındaki kampanyaya Samsun’da canavar domates balonla devam ediyoruz" diye konuştu. OMÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekolojik Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Ayan ise, şunları söyledi:

"Amacımız, kampüsümüzde, genetiği değiştirilen organizmalara karşı toplumsal duyarlılığı geliştirmek ve arttırmak. GDO’ya hayır diyoruz. Çünkü genetik olarak değiştirilmiş organizmaların sağlığımız ve biyoçeşitlilik açısından çok büyük tehditler oluşturduğuna inanıyoruz. Bugün soframızda, geleceğimizde ve çocuklarımızın önünde çok ciddi bir hayalet tehlike olarak gördüğümüz bu tehlike özellikle çok uluslu şirketler ve büyük tröstler tarafından daha fazla kazanma adına destekleniyor."

samsun
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 17:56:53
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 18:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?