6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cani anne yargılanıyor

Samsun'da, ağladığı için 16 aylık oğlunu boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 4 çocuk annesi kadının yargılanmasına devam edildi.


Yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olaydan sonra yakalanarak tutuklanan E.K. (34), Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan E.K. duruşmada, suçunu kabul ettiğini belirterek, daha önce verdiği ifadeyi tekrarladı. E.K., "Ben suçlamayı kabul ediyorum. Oğlumu ben öldürdüm. Oğluma bakamıyordum. Başka çocuklarım da var. Savcı ve poliste verdiğim ifademi tekrarlıyorum. Oğlum sürekli ağlıyordu. Çok bunalmıştım. Kendisini yere yatırdım. Para sıkıntısı çekiyordum. Bunalım içindeydim. O bunalımla ağladığı için yere yatırdığım oğlumun boğazını ekmek bıçağıyla kestim" dedi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen Yeter G., olayı görmediğini belirterek, "Ben olaydan sonra çocuğun boğazı kesilmiş halde gördüm. Çocuğunu öldüren sanığın akıl hastası olup olmadığını bilmiyorum. Ancak, bazen çocukların ağlamasına aldırış etmezdi. Evinin anahtarını içerdi unutur ve dışarıda kalırdı" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, E.K.'nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığını tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi. Duruşma adli tıp kurumundan raporun beklenmesi için ertelendi.
Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde 4 ay önce meydana gelen olayda, ruhsal tedavi gören 4 çocuk annesi E.K., evlerinin koridorunda 16 aylık oğlu R.K.'nın boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürmüştü.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?