2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Canik 46 Milyon TL borç ödedi

Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, 58 milyon TL borç ile devir aldıkları belediyenin borcunu 12 milyon TL'ye düşürdüklerini ve ilçeye şuan 1 milyar dolarlık yatırım planı olduğunu söyledi. 

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde esnafın verdiği kahvaltıya Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, mahalle muhtarı Osman Yüksel ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Canik Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Osman Genç, belediyece yapılan çalışmalar ve tamamlanan, devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Resmi olarak belediyeyi 58 milyon TL borçla devraldıklarını dile getiren Osman genç, gelinen noktada borcun 12 milyon TL'ye düştüğünü, 11 milyon TL alacakları olduğunu, 68 milyon TL tutarında ise gayrı menkullerinin bulunduğunu, belediyenin artı 67 milyon TL'de olduğunu kaydetti. 

Belediye olarak bazı arsaların alındığı ve satıldığına dikkat çeken Genç, "Çevre yolu üzerinde 514 bin TL'ye arsa aldık ve bunu yaklaşık 4 bin TL'ye sattık. Biz borçları böyle ödedik. Kamuyu kara geçirdik, ilçemize hizmet ettik" dedi. 

Canik Başarı Üniversitesi'nin 450 dönümlük arsa sorununun giderildiğini ve tahsis yapılarak ilçenin üniversiteye kazandırılacağını vurgulayan Genç, "35 milyon dolar tutarındaki yapı market projesi özel teşebbüs tarafından ilçemize getiriliyor. 5 yıldızlı otel yapımı uygulama aşamasında, Canik Birinci Cumhuriyet Meydanı yapımı, bayanlara yönelik sosyal kültür merkezi yapımı programa alındı. Spor kompleksi, kültür merkezleri yapımı tamamlandı. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek verdik, yardımda bulunduk" deye konuştu. 

Başkan Genç, şunları kaydetti: "İlçemize toplamda 1 milyar dolarlık özel teşebbüs ve kamu yatırımı bulunmaktadır. Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanıyor. Canik arka bahçe olarak görülüyordu, şimdi gözde yerleşim yerleri arasında." Genç, hizmet için var olduklarını, belediye olarak yaptıkları hizmetlerin ve Canik ilçesindeki değişimin ortada olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 14:48:13
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?