4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik Başarı Üniversitesi tanıtıldı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ TANITILDI

Samsun'da kurulması planlanan Canik Başarı Üniversitesi, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın katıldığı programda tanıtıldı.

Canik ilçesinde yapılması planlanan Canik Başarı Üniversitesi'nin tanıtımı Neco Düğün Salonu'nda düzenlenen yemekte gerçekleştirildi. Tanıtımda, 18 Nisan'da üniversitenin inşaat çalışmalarına başlanılacağı müjdesi verildi. Samsun'u, Karadeniz'in tek iki üniversiteli şehri konumuna sokacak olan proje kapsamında, eğitim-öğretim faaliyetlerine 2011 yılında başlanması planlanıyor.

Toplantıda konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'de önemli atılımların olduğunu, özellikle eğitim alanında ciddi yatırımlar yapılarak, bütçede dahi öncelik tanındığını söyledi. Üniversitelerin kurulumunun yaygınlaştırıldığını ve her türlü desteğin verildiğini ifade eden Demir, "Bir ülkenin gelişmesi için eğitim, bilim çok önemli. Samsun'da kurulacak üniversitenin büyük katkılar sağlanacağına inanıyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun'da ortaklık olmadığı, bu kültürün gelişemeyeceği yönündeki eleştirileri reddederek, "Tarih önünde önemli bir eser el birliğiyle hayata geçiriliyor. İlde ikinci bir üniversitenin hayata geçirilmesi tarihi önemde. 2002 yılında 53'ü devlet, 23'ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 76 üniversite varken, 2003 yılından sonra 41'i devlet üniversitesi toplam 70 üniversite kurulumu sağlandı. Samsun'daki OMÜ'de, bünyesinden ikinci bir devlet

üniversitesi çıkarmak için hazırlanmalı. 5 yıl içinde OMÜ'den ikinci bir üniversite bekliyoruz. 30 bin tatmin edici bir öğrenci sayısı değil. Üç üniversiteli şehir olmak hak ediliyor. Bu yönde çalışılacak" diye konuştu.

Kılıç, işadamı Galip Öztürk'ün, üniversitenin 3 bloğunun yapımını üstlendiği müjdesini de verdi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitimin önemine değindi. AK Parti Samsun Milletvekilleri Fatih Öztürk, Ahmet Yeni, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Başarı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Giritli de birer konuşma yaptı. Daha sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektirildi. Tanıtım toplantısına çok sayıda katılım sağlandı.

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ TANITILDI
CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 23:50:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 09:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
korkut@gmail.cok IP: 78.167.27.xxx Tarih : 27.03.2010 18:28:26

yeni üniversite hayırlı olsun...