4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Canik Kültür Evi 8 Mart'ta açılıyor

CANİK KÜLTÜR EVİ 8 MART'TA AÇILIYOR

Canik Belediyesi 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'ni açmaya hazırlanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'nin adıyla özdeşleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılacağının müjdesini verdi. Kadınların toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetlerde bulunmak amacıyla çalışmalarını yürüten Canik Belediyesi bayanlara hizmet verecek 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'ni açılışa hazır hale getiriyor. Çalışmalarda son aşamaya gelinen 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'ni inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türk toplumunun temel yapı taşlarını oluşturan kadınlara yönelik önemli bir hizmeti hayata geçirmek üzere gün sayıyoruz" dedi.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'nin ismiyle özdeşleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılacağının müjdesini veren Başkan Genç, "Bu çalışma ile zamanlarının çoğunu evde geçiren ve hiçbir sosyal hayatı olmayan kadınların sosyalleşmesini ve kendi özgüvenlerini kazanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

“KADINLAR İÇİN HERŞEYİ DÜŞÜNDÜK”

Genç, şunları söyledi: "8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'miz; kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü için çalışmalar yapacak olup kadınların toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetlerde bulunacak ve kadınları hakları konusunda bilgilendirecek. Her katı 250 metrekare olmak üzere 5 katlı olarak açılacak olan 8 Mart Eğitim ve Kültür Evi'nde; aerobik ve step salonları, sauna, psikolog, çocuk eğitimci odaları, idareci odaları, toplantı salonları, çocuk oyun alanları, kuaför, cilt bakımı, eğitim alanları ile hanımların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri lokal bulunmakta. Kadınlar için tüm detayların düşünüldüğü Eğitim ve Kültür Evi'ni gerekli teknolojik donanımlarla modernize ettik. İlçemizde başlattığımız kentsel dönüşümü toplumsal dönüşümle destekleyerek yakaladığımız istikrarı devam ettiriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 17:18:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 17:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?