6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Canik Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Canik Belediyesi'nce, Gaziosmanpaşa Mahallesi Akman Sokak üzerine 7 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak olan Canik Kültür Merkezi'nin (CKM) temeli atıldı. 

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, CKM'nin devreye girmesiyle Canik'te kültürel faaliyetlerin artacağını ve merkezin de buna katkısının büyük olacağını kaydetti. 

Proje bedelinin 6 milyon YTL olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "5 Yıldır ilçemizde kültürel faaliyetler etkin bir şekilde devam ediyor. CKM'nin devreye girmesiyle bu etkinlikler daha da artacak. Kültürel faaliyetleri çok önemsiyoruz. Çünkü, şehirlere can veren kültürdür. Bu bilinçle 5 yıldır Canik'te okullarımızla ve STK'larla her alanda kültürel etkinliklerimizi sürdürüyoruz" dedi. 

Canik'i, kültüre yapılan yatırımlarla kültür merkezi haline getireceklerinin altını çizen Genç, "Projemiz sadece Canik'e değil, tüm Samsun'a ve hatta Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecek şekilde projelendirildi. Projemizde 800 kişilik iki adet düğün salonu, sinemalar, sergi salonları, kütüphane ve kültür evi olacak. 800 kişilik düğün salonlarımız, ortada bulunan paravanın kalkması ile aynı anda 1600 kişiye hizmet verebilecek. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu. 

CKM'nin, 35 dönümlük eğitim kampüsü ve Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nin bulunduğu alanda yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu alan, halkımızın sosyal yaşam merkezi haline gelecek. Sporunu, kültürel etkinliğini ve hangi konuda olursa olsun eğitim almak isteyen herkes bu alanda buluşacak. 'Sosyal yaşam merkezi' olarak nitelendirdiğimiz bu mekan, geleceğimiz olan genç dimağların şekillenmesinde önemli rol üstlenecek. Çünkü bu alan 7'den 70'e herkese hizmet verecek ve herkesi bünyesinde barındıracak."

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 14:32:27
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 14:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?